Ford dublează producția camionetei sale electrice F-150 Lightning

miercuri, ianuarie 12, 2022 7:52

Ford F-150 Lightning
După ce a anunţat că va produce camioneta electrică F-150 Lightning la preț accesibil, în mai 2021, Ford intenționează acum să-și dubleze numărul unităţilor produse în următoarea perioadă. Noul program înseamnă o producție de 150.000 de camionete până la jumătatea anului 2023.

Ambele modele de pick-up electric – F-150 Lightning și F-150 Lightning Pro – sunt acum oficial în etapa finală de pre-construcție la Ford’s Rouge Electric Vehicle Center din Michigan. Inițial, numărul de producție anual vizat pentru F-150 Lightning a fost de doar 40.000; mai târziu, Ford le-a spus furnizorilor că va crește această capacitate la 80.000 până la începutul anului 2023.

Și acum, acest număr aproape s-a dublat din nou până la ținta actuală de 150.000. Deşi compania nu a publicat încă detalii cu privire la câte unități intenționează să producă în 2022, recent a anunțat că va tripla producția pentru Mustang Mach-E, ajungând la peste 200.000 de unități până în 2023.

Compania a mai spus că primul val de deținători ai rezervării F-150 Lightning ar putea începe să aleagă detalii, cum ar fi nivelurile de echipare, începând cu 6 ianuarie. Acest proces va progresa câte un val, iar Ford va informa fiecare deținător de rezervare pentru a finaliza detaliile pentru camionetele comandate.

Preţul la modelul de bază al Ford F-150 Lightning începe de la 39.974 USD. Este de remarcat faptul că prețul se poate dubla aproape în funcție de versiunea pe care o selectați. Deşi preţurile nu sunt dintre cele mai mici, recent Ford a fost nevoit să-și închidă sistemul de precomandă după ce a primit o cantitate foarte mare de comenzi.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu