Camioneta electrică Chevy Silverado, produsă de General Motors (GM), va fi “de neegalat”, dar în 2023

duminică, decembrie 12, 2021 9:51

Camioneta electrică Chevy Silverado
La începutul acestui an, GM a lansat câteva teasere pentru noul Chevy Silverado E electric și a confirmat că va face debutul oficial pe 5 ianuarie la Las Vegas. Și, deși încă nu știm prea multe despre acest model de camionetă, GM tocmai a confirmat că producția începe abia la „începutul anului 2023”, ceea ce este mai târziu decât se așteptau mulți.

GMC Hummer EV va fi primul pick-up complet electric al GMC atunci când va începe să iasă de pe liniile de asamblare, mai târziu în această lună. Dar, din păcate, cei care așteaptă o camionetă ceva mai accesibilă de la GM au ceva timp de așteptat.

Potrivit GM, Silverado E a fost „proiectat de la zero pentru a face faţă concurenței”, deoarece compania caută să devină rapid un lider în spațiul vehiculelor electrice și, de ce nu, chiar să depăşească Tesla. Silverado E este de așteptat să ofere autonomie de aproximativ 400 de mile per încărcare, multă putere și tone de caracteristici exclusive. CEO-ul GM, Mary Barra, tocmai a fost citată spunând că Silverado E va fi „de neegalat” atunci când va fi comparată cu alte modele similare oferite de concurență.

Compania este încrezătoare că Silverado va fi un succes datorită faptului că este construit de la zero, chiar dacă sosește mai târziu decât alte câteva camionete electrice.

Pentru cei care nu țin evidența, camioneta Rivian R1T este deja disponibilă, deși cu un inventar limitat, iar noul model F-150 Lightning de la Ford va fi disponibil cândva la mijlocul până la sfârșitul anului 2022. În plus, ne așteptăm să înceapă producția modelului Cybertruck, la Tesla, spre sfârșitul anului 2022, ceea ce înseamnă că Chevy va avea o mulțime de concurenți cu care să se confrunte, atunci când Silverado E va ieși în sfârșit pe străzi.

Silverado E este de așteptat să fie un concurent direct al Ford F-150 Lightning, probabil începând cu același preț de 40.000 USD. Cu toate acestea, prețurile vor varia, în funcţie de configuraţie. Și asta înainte de a începe să vorbim despre GMC Sierra E, care va ajunge și el cândva în 2023.

Oricum, aceasta nu este cea mai bună veste pentru fanii GM și Chevy. În timp ce GMC Hummer EV va fi lansat în curând, fiind o „super camionetă” care costă peste 100.000 de dolari, Chevrolet Silverado E va fi o camionetă electrică pentru publicul larg, dar care va putea fi comandată abia în 2023.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu