Navă electrică de marfă ce va naviga fără echipaj

marți, august 31, 2021 13:53

Yara Birkeland
În curând, vom trăi într-o lume în care mrfurile vor fi transportate, pe apă, de la coastă la coastă, pe o navă autonomă. Cel puțin acesta este planul Yara International. Nava de marfă electrică fără echipaj a companiei norvegiene, Yara Birkeland, va naviga în călătoria inițială înainte de sfârșitul anului.

Nava a fost programată inițial să navigheze în 2020, dar călătoria a fost întârziată din cauza pandemiei COVID-19. Și, deși nu este prima navă fără echipaj – această onoare revine unei nave finlandeze lansate în 2018 – este prima navă containerizată complet electrică fără echipaj din lume. Birkeland va fi controlat de la distanță de trei centre de control separate.

Prima călătorie a navei, transportând o încărcătură ușoară de marfă, va fi de la Herøya la Brevik, două orașe din Norvegia. Totuși, nu va bate recorduri de viteză. Nava are o viteză maximă de 13 noduri în sistemul său dual de propulsie de 900kW. În plus, bateria sa considerabilă de 7MWh va dura destul de mult timp pentru a se încărca complet.

Cu toate acestea, odată ce va funcționa oficial, Yara Birkeland va înlocui până la 40.000 de camioane în fiecare an. La rândul său, acest lucru va contribui la reducerea emisiilor de oxid de azot și CO2 și la atenuarea traficului rutier. În cele din urmă, compania intenționează să automatizeze procesul de încărcare și descărcare a navei cu macarale autonome și purtători de cărucioare.

Mai târziu, navele autonome complet electrice ar putea transporta mărfuri și în diferite țări. Ele sunt capabile să învețe cum să navigheze singure în porturile ocupate, fără a pune în pericol viața oamenilo. Cu toate acestea, înainte ca acestea să poată face acest lucru, Yara și alte companii similare vor trebui să se ocupe de problemele juridice locale și de legile maritime. De asemenea, vor trebui să construiască și să implementeze tehnologia care va permite navelor de la mai multe companii să interacționeze și să comunice între ele.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu