Problema camionetei electrice Rivian despre care nimeni nu vorbește

miercuri, octombrie 27, 2021 7:57

Camioneta electrica Rivian
Rivian îndeplinește în sfârșit precomenzile pentru camioneta sa electrică R1T, o bestie off-road și primul pick-up complet electric care a apărut pe piață. Dar Rivian are o mare problemă despre care nimeni nu vorbește – construiește doar două R1T-uri pe zi.

Producția R1T a început în urmă cu aproximativ cinci săptămâni. Dar, potrivit unui dosar făcut la SEC pe 22 octombrie 2021, Rivian a terminat de fabricat doar 56 de camionete electrice R1T. Acesta este un volum de producție șocant de scăzut, având în vedere că Rivian are de livrat aproximativ 50.000 de comenzi. (În ritmul actual al companiei, ar dura peste 60 de ani pentru a finaliza aceste 50.000 de precomenzi.)

În timp ce Rivian își va crește aproape sigur volumul de producție, acest început lent nu este un semn bun pentru un producător de automobile relativ mic. Ne aflăm în mijlocul unei penurii globale de cipuri care încetinește dramatic producția de vehicule electrice de la producători importanți precum General Motors. Dacă Rivian nu este pregătit să se ocupe de problemele lanțului de aprovizionare (sau pur și simplu nu știe cum să intre într-o fază de producție la scară largă), s-ar putea să rămână fără bani.

Și asta poate duce un opţiune interesantă – ce se întâmplă dacă Rivian rămâne intenționat cu un volum redus de producție R1T pentru a găzdui o afacere mai profitabilă? Compania dezvoltă în prezent camioane electrice pentru Amazon, o opţiune care ar putea fi mult mai profitabilă decât fabricarea camionetelor electrice.

Oricum, au trecut cinci săptămâni și Rivian a fabricat mai puțin de 1% din precomenzile R1T. Iar din cele 56 de pickup-uri electrice produse de Rivian, doar 42 au fost livrate (majoritatea angajaților Rivian, se pare). Dacă ești unul dintre cei 50.000 de oameni care au precomandat un R1T, ei bine, sper că ești o persoană răbdătoare.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu