Căutarea Google (Google search) poate corecta acum gramatica folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

joi, august 10, 2023 16:48
Posted in category IT

Căutarea Google (Google search)

Uneori, Google search încearcă să corecteze ortografia, pentru a se asigura că obțineți rezultatele dorite. Acum însă motorul de căutare duce lucrurile cu un pas mai departe. Google începe să verifice și gramatica.

Google tocmai a anunțat noua funcție de verificare a gramaticii, care va folosi AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) pentru a vă analiza termenii de căutare și a vă corecta, dacă faceți greşeli. Noua funcţie poate fi folosită dacă utilizați limba engleză, deoarece funcția nu este disponibilă în alte limbi în acest moment.

Există totuși câteva avertismente la această caracteristică. În primul rând, Google menționează că gramatica verificată poate să nu fie 100% exactă – în special în cazul propozițiilor parțiale.

Apoi, căutarea trebuie să fie intenţionată, adică trebuie adăugat la sfârşitul propoziţiei grammar check.

Verificarea gramaticală a început deja să fie folosită, dar nu funcționează întotdeauna cu rezultatele cele mai bune – chiar și cu comanda „grammar check (verificare gramatică)”. Google mai precizează că instrumentul nu va funcționa în cazul în care „conținutul ar putea încalca politicile generale ale Căutării Google (Google search) sau aceste politici pentru funcțiile de căutare: hărţuire, ură, terorism, violenţă etc.”.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu