Cele mai bune 10 site-uri unde puteţi descărca e-book-uri (cărţi în format electronic) în mod gratuit

sâmbătă, mai 30, 2020 16:37
Posted in category IT

Open LibraryDescărcările de e-book-uri gratuite sunt greu de găsit, dacă nu cunoașteți site-urile web potrivite. Acest articol listează unele dintre cele mai bune site-uri care oferă cărți în format electronic în mod gratuit.

  1. Overdrive este cel mai curat, cel mai rapid și cel mai legal mod de a accesa milioane de cărți în format electronic. Există totuși o condiţionare: veți avea nevoie de un card de bibliotecă publică valid și activ sau de o dovadă cu sunteţi, student pentru a avea acces la aceste cărți electronice gratuite. Overdrive funcționează în parteneriat cu peste 30.000 de biblioteci publice din peste 40 de țări diferite din întreaga lume. În plus, puteți asculta și cărți audio gratuit. Dacă puteți accesa serviciul, veți avea acces instantaneu la cele mai recente titluri apărute pe piaţă. Lista este actualizată săptămânal, astfel încât nu veți rata nicio nouă apariţie de carte.
  2. Library Genesis este un motor de căutare pentru materiale de citit în format electronic gratuite, inclusiv cărți electronice, articole, reviste și multe altele. Biblioteca Genesis indexează aproape 3 milioane de cărți electronice și 60 de milioane de articole. Ar fi nevoie de mai multe vieți pentru a consuma tot ce se oferă aici.
  3. Centsless Books. Spre deosebire de celelalte site-uri din această listă, Centsless Books este un curator-agregator de cărți Kindle gratuite disponibile pe Amazon. Misiunea sa este de a vă face să ajungeţi mai uşor la topul tuturor cărților electronice gratuite disponibile de la retailerul online.Rețineți că unele dintre cărțile electronice „gratuite” enumerate în Centsless Books sunt gratuite doar dacă faceți parte din Kindle Unlimited. NB: Deoarece Centsless Books urmează cărți electronice gratuite disponibile pe Amazon, pot exista momente în care nu există nimic listat. Dacă se întâmplă asta, încercați din nou câteva zile mai târziu.
  4. Project Gutenberg. Unul dintre cele mai bune site-uri de download-at ebook-uri gratuite este Project Gutenberg. Este un efort caritabil, susținut prin voluntari și colectori de fonduri, care își propune să strângă și să ofere cât mai multe cărți electronice de înaltă calitate. Cea mai mare parte a bibliotecii sale constă în titluri de domeniu public, dar are și alte chestii dacă ești dispus să cauţi mai atent. În urma acestui efort de colectare, Gutenberg are peste 60.000 de cărți electronice gratuite. Acestea sunt disponibile pentru descărcare în formatele EPUB și MOBI (unele sunt disponibile doar într-unul dintre cele două) și pot fi citite online în format HTML. Puteți răsfoi biblioteca pe categorii (care sunt sute), după popularitate (ceea ce înseamnă numărul total de descărcări), cele mai recente (ceea ce înseamnă data încărcării) sau luate la întâmplare (care este o modalitate excelentă de a găsi materiale noi de citit).
  5. ManyBooks este un site lansat în urmă cu aproximativ un deceniu. Scopul său este să ofere o bibliotecă de ebook-uri de ficțiune gratuite.O mare parte din colecția sa a fost lansată de Proiectul Gutenberg la mijlocul anilor 2000, dar de atunci și-a luat o identitate proprie cu adăugarea a mii de lucrări publicate care au fost puse la dispoziție fără taxă. Descărcările sunt disponibile în zeci de formate, inclusiv EPUB, MOBI și PDF, iar fiecare ebook are un rating din cinci stele.
  6. FeedBooks este o colecție masivă de cărți electronice descărcabile: ficțiune și non-ficțiune, domeniu public și drepturi de autor, gratuit și plătit. Deși sunt disponibile peste 1 milion de titluri, doar aproximativ jumătate dintre ele sunt gratuite. Majoritatea cărților electronice sunt disponibile în format EPUB, MOBI și PDF. Pe site găsiţi şi numărarea cuvintelor și estimarea timpului de citire, dacă iei în considerare acest lucru atunci când alegi ce să citești.
  7. PDFBooksWorld. Dacă doriţi să citiţi ebook-uri doar în format PDF, PDFBooksWorld este alegerea corectă. Deși colecția este mică, la doar câteva mii de titluri, toate sunt gratuite și sunt optimizate în format PDF.
  8. Open Library oferă o interfaţă cu toate cărțile electronice gratuite care sunt disponibile pe Internet Archive. S-ar putea să fiți surprins de numărul de cărți disponibile. Biblioteca totală dispune de aproximativ 1,5 milioane de articole. Pe pagina de start a PDFBooksWorld, puteți găsi cu ușurință cărțile de care v-ar putea interesa, datorită categoriilor în care sunt împărţite. Site-ul este open source și oricine poate edita informațiile disponibile pentru fiecare carte.
  9. Free-Ebooks.net oferă mii de cărți electronice gratuite. Conținutul este împărțit, în linii mari, în șase categorii: ficțiune, non-ficțiune, romantism, S-F, dezvoltare personală și afaceri. Pentru a putea descărca cărți electronice gratuite de pe Free-Ebooks.net, va trebui să vă faceţi cont. După ce ai un cont, poți descărca până la cinci titluri gratuite în fiecare lună. Pe lângă limba engleză, cărțile sunt disponibile în zeci de alte limbi.
  10. International Children’s Digital Library (https://en.childrenslibrary.org/). Dacă copilul tău este un amator de carte, ai putea să te găsești în situaţia de a cheltui ceva bani pentru noi titluri. Cu excepția cazului în care veți găsi o sursă fiabilă de cărți electronice gratuite pentru copii. Ca atare, International Children’s Digital Library este un dumnezeu pentru oricine are cititori tineri în casă. Cărțile sunt disponibile în lungimi variate și la niveluri variate în ceea ce priveşte dificultatea de citire. Puteți căuta chiar și după criterii care ar putea stimula copiii, cum ar fi culoarea copertei. Fiecare carte este listată într-o categorie specifică pentru o căutare ușoară. Titlurile sunt disponibile în patru limbi – engleză, persană, germană și idiș.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu