Cenzura, sufletul nepieritor al comunismului (şi al comunismului pe stil nou, PSD-ismul)

miercuri, ianuarie 1, 2020 15:00

PSD = ciuma rosie = mafiaVă mai amintiţi când, în urmă cu nişte luni sau nişte ani, nu foarte mulţi, oarece jeguri din PSD = ciuma roşie = mafia cereau interzicerea Facebook-ului în România? Ei bine, nimic nou sub soare, dacă ne gândim la trecutul PSD, despre care vom face vorbire ceva mai la vale, şi la ţările unde este interzis Facebook-ul: China comunistă şi Rusia KGB-istă, printre altele, adică acolo unde oamenii trăiesc sub teroarea dictaturii, roşii în China, Putin-iste în Rusia.

Din păcate pentru România, clanul interlop cu acronimul PSD a încercat mereu să cenzureze adevărul, pentru a nu afla românii cât au furat ei şi ce tâlhării mai pun la cale. Iată mai jos un exemplu din 2004, atunci când PSD-ul guverna România, prin teroare, minciună şi, evident, cenzură.

Sediul Rompres se află şoseau de cenzură

Vineri (într-o vineri din februarie 2004 – n.m.) şi-au dat demisia doi ziarişti de la Rompres, Roxana Preda şi Florin Rusu. Nimic senzaţional, nu-i aşa? Dar dacă adăugăm că este vorba fix despre ziariştii acreditaţi la PD (Partidul Democrat, desprins din FSN, transformat în PD-L şi fuzionat cu PNL – n.m.) şi respectiv la PNL, parcă ridici o sprinceană.

Cei doi au plecat pentru că s-au săturat să li se cenzureze ştirile despre cele două partide; iar cenzura nu era cel mai rău lucru, uneori era modificată substanţa informaţiei.

Din declaraţia PD faţă de ameninţarea cu suspendarea a negocierilor de aderare, a rămas pe fluxul Rompres doar faptul că PD-ul sprijină demersurile PSD pentru continuarea negocierilor, nu şi restul mesajului, care critica guvernul Năstase pentru eşecurile reformei.

O altă ştire, care conţinea criticile aduse de Băsescu executivului în legătură cu transformarea BCR-ului într-un nou Bancorex, a fost cenzurată de către directorul economic Marcu, astfel încât cuvântul BCR lipseşte cu desăvârşire din text.

Inventivitatea cenzorilor este uimitoare: o circulară internă a stabilit un plafon de 350 de cuvinte pentru o ştire; evident, se admit excepţii fastuoase doar în favoarea ştirilor despre Guvernul PSD, Preşedintele Ion Iliescu şi partidul PSD.

Circulara a introdus explicit mecanismul cenzurii prin impunerea “avizării” ştirilor de către redactorul-şef sau, după caz, de către directorul general adjunct.

Din relatările unor surse din agenţie, ştirile cele mai sensibile sunt “re-redactate” de către cerberiţa informaţiilor despre Adrian Năstase, doamna (de fapt, tovarăşa – n.m.) Dorina Mihăilescu.

Reamintim că Rompres nu este o unitate militară a cabinetului Năstase, ci o instituţie publică aflată în subordinea Parlamentului României.

Câinele de poză a democraţiei

Reforma Justiţiei continuă (continua în 2004, în plin regim ticăloşit al PSD = ciuma roşie, n.m.), în ciuda detractorilor europeni ai actualei guvernări (guvernarea PSD din perioada 2001 – 2004, n.m.). Iată, ca dovadă, în ultima variantă a proiectului de Cod Penal a fost introdusă pedeapsa cu închisoarea pentru fotografierea proprietăţilor private din spaţiul public.

Înţelegem că vilele şmecherilor la care se referă articolul sunt echivalente cu obiective militare, iar ziariştii sunt spionii. OK. În această situaţie, spionii de ziarişti au lansat un contra-proiect: “Ghid de buzunar contra Codului Penal”. Iată câteva extrase din acest Ghid.

  • Regula nr. 1: “Antrenaţi-vă în fotografiatul cheilor. Luaţi cheile de la casă sau maşină etc., ţineţi-le în faţa unei vile, de exemplu vila ministrului Ioan Rus de la Someşul Rece, şi apăsaţi declanşatorul aparatului foto. Nu există nici o prevedere legală care să interzică unui cetăţean român să-şi fotografieze cheile. Publicaţi fotografia cu titlul: Grup de chei surprinse în dreptul vilei ministrului Rus.”
  • Regula nr. 2: “Daţi-le adresele. Nu putem fotografia? Publicaţi un chenar gol cu explicaţia Aici ar trebui să fie fotografia vilei şefului poliţiei; o puteţi vedea la adresa – şi publicaţi adresa, că încă nu există o lege care să interzică.
  • Regula nr. 3: “Publicaţi desenul vilei – în Statele Unite este interzisă fotografierea în sălile tribunalelor; s-a dezvoltat, în consecinţă, desenul cu valoare de document.”

Lista de soluţii rămâne deschisă, aşteptăm contribuţiile tuturor rebelilor.

Jos dictatura! Trăiască fotografia liberă! (“Academia Caţavencu”, nr. 637/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu