Cine are cei mai mulți bani digitali

vineri, februarie 14, 2014 21:35
Posted in category IT

BitcoinCa număr total de Bitcoini se zvoneşte că ar fi creatorul monedei, pe care nimeni nu l-a identificat încă. Numele după care se promoveaza este Satoshi Nakamoto, dar ar putea fi oricare altul de vreme ce nu se ştie nimic despre acest om (dacă este unul singur şi nu un grup).

Totuşi, dacă vorbim de cel mai mare portofel unic de Bitcoin, atunci proprietarul său ar fi FBI-ul. Asta datorită închiderii pieţei online Silk Road, prin intermediul căreia se comercializau droguri. Pretinsul proprietar al site-ului, Ross Ulbricht, a fost arestat, iar portofelul său şi cele ale site-ului au fost confiscate. În ele, FBI a găsit peste 160.000 de bitcoini, care la acea dată valorau peste 100 de mil. dolari. Astăzi, valoarea lor este aproape de 80 mil. dolari, din cauza întorsătorii pe care moneda digitală a luat-o zilele trecute din cauza legislaţiei chineze.

Această sumă pune FBI-ul înaintea fraţilor Cameron şi Tyler Winklevoss, care declarau în iulie că deţin circa 1% din întreaga masă de Bitcoin (există circa 12 milioane de Bitcoini în circulaţie).

Satoshi, care deţine cea mai mare cantitate, îşi stochează averea în mai multe portofele, majoritatea cu câte 50 de Bitcoini. Mulţi investitori în moneda digitală îşi împart Bitcoinii în mai multe portofele. În acest fel, dacă pierd cheia de la unul dintre ele sau sunt surprinşi de hackeri, nu pierd totul.

Ce se ascunde în spatele Bitcoin

Bitcoin este o monedă virtuală. Aceste monede sunt descentralizate şi anonime, adică nu există o entitate legală care să deţină sistemul şi nici nu sunt tipărite sau generate de vreo ţară. Monedele Bitcoin se bazează pe web şi pe crearea prin reţele de tip peer-to-peer (de la utilizator la utilizator). Bitcoin poate fi comparat cu o marfă virtuală.

Întregul concept al monedelor Bitcoin a fost creat în 2008 de o persoană anonimă numită Satoshi Nakamoto. El a publicat un document online detaliind procesul despre cum vor fi generate şi cum vor circula. Nimeni nu ştie dacă Satoshi Nakamoto există sau dacă este un grup (nu există efectiv nicio informaţie despre el nicăieri în lume), scrie un bloger specialist în chestiunea Bitcoin.

Pot fi Bitcoinii transformaţi în bani reali?

Da. Monedele Bitcoin pe care le deţii pot fi convertiţi instant în moneda locală printr-o casă de schimb (cea mai cunsocută din prezent este Mt. Gox). Multe magazine online de cărţi şi servicii acceptă deja Bitcoini ca mod de plată. De asemenea, multe site-uri precum Amazon, Reddit, Mega acceptă bitcoini ca plată.

Cum se obţin Bitcoini?

(1) Punând computerul la treabă pentru a mina pentru Bitcoini
(2) Cumpărând bitcoini cu bani reali

Minând după Bitcoini

Tot ce ai nevoie este un computer care să lucreze pentru tine şi să mineze după această marfă valoroasă. Pentru început e bine să ştim cum au fost creaţi bitcoinii.

Bitcoinii nu sunt altceva decât numere formate din 64 de cifre. Instalând un program în computerul tău, poţi să îţi pui computerul să rezolve câteva puzzle-uri complexe şi să genereze aceste numere de 64 de cifre. Odată ce computerul tău generează un astfel de număr, vei obţine instant 25 de Bitcoini. Acest proces se numeşte Mining Bitcoins (Minând după Bitcoini).

Dar trebuie să fii conştient că pentru rezolvarea acestor puzzle-uri super complexe este nevoie de o foarte multă putere de calcul pentru generarea unui cod de 64 de cifre.

Din acest considerent, pe internet sunt o mulţine de „bazine miniere”, grupuri de „mineri”, care lucrează împreună pentru descifrarea acestui cod, iar apoi împart banii proporţional cu contribuţia adusă. Astfel, poţi deveni şi tu parte din aceste grupuri de mineri. Unii lucrează singuri, alţii se asociază în grup.

Paşi către mineritul după Bitcoin

Pasul 1 Un portofel de Bitcoin – A Bitcoin wallet

În primul rând ai nevoie să îţi stabileşti un portofel pentru viitorii Bitcoini (Bitcoin wallet), în care vei ţine bitcoinii pe care îi vei mina. Este un process relativ simplu. Poţi merge pe site-ul walletbit.com şi poţi obţine instant portofelul propriu pentru Bitcoini. Vei primi o adresă Bitcoin (Bitcoin address), pe care o vei distribui pentru a primi bitcoinii viitori în contul tău. Adresa Bitcoin poate fi asimilată cu un cont curent bancar.

Pasul 2 Alătură-te Bitcoin plus

Mergi pe site-ul www.bitcoinplus.com. Odată alăturat site-ului, nu trebuie decât să dai click pe „Start generating”, iar computerul tău va intra într-un bazin de Bitcoin miners şi să minezi după Bitcoini. Odată ce un cod este descifrat, vei primi automat partea ta de bitcoini în portofel.

Bitcoin plus îţi oferă de asemenea posibilitatea să le ceri prietenilor tăi să mineze bitcoini pentru tine (doar prin distribuirea linkului). Dacă deţii un site, poţi valorifica asta făcând ca vizitatorii tăi să mineze bitcoini pentru tine oricând intră pe site – pagina va utiliza resursele computerelor vizitatorilor pentru a mina bitcoini în contul tău. Poţi face asta prin copierea unei simple linii a codului. Dacă ai un blog wordpress, poţi lua un plugin şi să îl porneşti instant.

Unul din cele mai puternice bazine de minat Bitcoini este Slush’s Pool. Prin această metodă, tu vei avea un miner dedicat care va rula în sistemul tău pentru a rezolva puzzle-urile cu mai multă putere de calcul pentru a câştiga mai mulţi bitcoini.

După ce te-ai înregistrat, trebuie să obţii un miner dedicat de bitcoini (Dedicated bitcoin miner). Pentru asta poţi folosi Diablo Miner şi este disponibil pe gratis pe www.github.com/Diablo-D3/DiabloMiner.

Pe măsură ce numărul monedelor puse în circulaţie creşte, aceste puzzle-uri devin şi mai complexe, crescând costul puterii de procesare necesare generării lor şi prin asta stabilind un anumit nivel de preţ.

Sursa: capital.ro

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Cine are cei mai mulți bani digitali”

  1. Informatii inedite despre evrei | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 7th, 2015 at 21:47

    […] Cine are cei mai mulți bani digitali […]

  2. Albert Einstein ateul | A șaptea dimensiune says:

    februarie 11th, 2016 at 12:10

    […] Cine are cei mai mulți bani digitali […]

  3. Despre o ipoteză: lumea dominată de francmasonerie | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 3rd, 2016 at 18:54

    […] Cine are cei mai mulți bani digitali […]

Adauga un comentariu