Cum a ajuns tiganul Viorel Lis, fost primar al Bucurestiului, sa aiba si certificat de revolutionar

sâmbătă, iulie 29, 2017 13:26
Posted in category Mass-media

Tiganul Viorel LisEi, bine, n-o să vorbim de astă dată de escapadele amoroase ale lui Viorel Lis cu ziarista născută-n Pantelimon, Adriana Bahmuţan, care au fermentat, zilele trecute (era septembrie 1998 – n.m.), în prima pagină a gazetelor. Asta pentru că, în urma cu ceva vreme, cititorii au aflat că, de pe urma amantlâcului cu Viorel Lis, Adriana Bahmuţan s-a procopsit cu două apartamente, dintre care unul pe numele soră-sii, şi cu un divorţ.

Ajuns în jilţul de primar general, Viorel Lis ascunde alegătorilor că – fără să aibă vreun merit – profită de pe urma celor care au murit în decembrie 1989. Şi aceasta deoarece am citit cererea prin care Viorel Lis, în calitate de viceprimar, îl ruga pe primarul Ciorbea să-l scutească de plata impozitului pe salariu pentru că el, vezi Drace, este revoluţionar. Subsemnatul, Viorel Lis, viceprimar, vă rog să-mi aprobaţi scutirea de impozit asupra drepturilor salariale pe baza certificatului de luptător pentru victoria revoluţiei române din decembrie 1989, anexat în copie, conform legislaţiei în vigoare.”.

Actul de revoluţionar al primarului Lis (mai bine spus copia din arhiva redacţiei) este eliberat la 12 decembrie 1996, adică imediat după alegerile câştigate de CDR (Convenţia Democrată Română), şi este semant de profesorul Balint Costel şi de doctorul Babuci Mircea. Contactat telefonic la Timişoara, unde sălăşluieşte, profesorul de sport Balint Costel, fostul preşedinte al Comisiei ce împărţea certificate la metru, ne-a răspuns că a semnat la viaţa lui atâtea indulgenţe de revoluţionar, că, efectiv, nici măcar nu-şi mai aminteşte cine naiba mai e şi ăsta, Viorel Lis. ”Este posibil, totuşi, ca şi Lis să aibă un asemenea certificat”, a încheiat Balint, după care s-a dus să se îmbete la cârciuma din colţ.

Ancheta redacţiei a descoperit faptul că Viorel Lis este unul dintre revoluţionarii făcuţi la normă de Start Mircea, preşedintele Asociaţiei 16-22 Decembrie. Declaraţia semnată a unui important personaj care a fost de faţă la întocmirea dosarului de revoluţionar al actualului primar Lis se află în posesia Academiei Caţavencu. Personajul, al cărui nume îl trecem deocamdată sub tăcere, ssuţine că în 1993 funcţiona Comisia Legii 42. Viorel Lis, pe atunci viceprimar la Sectorul 2, a trimis un consilier în strada 13 Septembrie, la Policlinica de copii, unde era doctorul Strat Mircea, şeful Asocaiţiei 16-22 Decembrie. Doctorul Strat i-a pus pe băieţii de faţă să dea fiecare declaraţii pentru dosarul de revoluţionar al lui Lis. De faţă erau Badea Liviu, Ciotan Dan, Flori – secretara. Au mai fost făcuţi revoluţionari şi Ion Udilă, zis Bomboană, vărul mafiotului Udilă, şi Răzuiceanu Gheorghe, vărul lui Bomboană. Copia pe care o deţine Academia Caţavencu este făcută după cel de-al doilea certificat al lui Lis, eliberat la 12 decembrie 1996 de noua putere. Este copia de pe certificatul nou. Lista cu persoanele făcute revoluţionari, contra cost, de către doctorul Strat a fost publicată în 1994 de Evenimentul zilei, însă fără niciun deznodământ.

Făcut revoluţionar pe bandă, la comanda doctorului Strat, preşedintele Asociaţiei 16-22 Decembrie, Lis a avut totuşi tupeul de a cere scutirea de impozitul pe salariu. Profitor de pe urma unui certificat de revoluţionar eliberat în condiţii circumspecte, Viorel Lis ar trebui să-şi arunce falsul act în budă şi să-şi plătească retroactiv impozitele datorate statului. (“Academia Caţavencu”, nr. 357/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu