Cum alegem o prelată auto

duminică, august 4, 2019 10:50
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniVine o zi în care s-ar putea să fii interesat de o prelată auto de calitate, la un preţ avantajos. Ei bine, acest material şi-ar dori să facă lumină atunci când în mintea ta apare întrebarea Cum aleg o prelată auto pentru maşina mea?

Desigur, alegerea se face în funcţie de nişte criterii, dar pentru a alege corect trebuie să fii informat. Îţi voi propune două modele de prelate auto, ce merită comandate online, fiind dintre cele mai bune oferte ale prezentului, în acest domeniu. Înainte de asta, hai să-ţi povestesc ce-am păţit eu atunci când m-am zgârcit şi am ales prelata auto total nepotrivită. Se spune că tot păţitu-i priceput, aşa că ia aminte.

În urmă cu nişte ani, a trebuit să-mi schimb prelata auto, care se uzase deja, după o folosire de câţiva ani, nu foarte mulţi. Ţin maşina afară, aşa încât, după ploi, zăpezi şi alte fenomene meteo, prima mea prelată la maşină trebuia scoasă la pensie.

Cum trăim în epoca tehnologiei şi a accesului la informaţii, am apelat la Internet pentru mă documenta şi a comanda o nouă prelată auto. Cum în acea perioadă nu stăteam grozav cu banii, zgârcitul din mine şi-a impus punctul de vedere, aşa încât am ales cea mai ieftină prelată pe care am descoperit-o la o căutare pe Internet.

S-ar putea să râdeţi de mine, dar în acel moment n-am realizat că, întotdeauna, produsele ieftine sunt cele mai proaste, plus că sunt puse în circulaţie de tot soiul de firme dubioase. Ce s-a întâmplat? În primul rând, am aşteptat nişte zile să-mi vină prelata prin curier, deoarece aceasta nu mai ajungea la mine, deşi am confirmat comanda şi toate celelalte. Când, în sfârşit, a ajuns la mine, am constat că mărimea nu este aceeaşi cu cea din poză. Prelata era prea largă şi stătea ca naiba, plus că, la o adiere mai puternică a vântului, zbura de pe maşină.

Dar cea mai mare problemă a acelei prelate a fost aceea că era foarte subţire. Practic, la primul îngheţ (era toamna spre iarnă când am comandat-o) s-a rupt pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale. Aşa încât am fost nevoit s-o arunc. De atunci, mi-am spus că niciodată nu vei lua doar preţul produsului în calcul, atunci când voi comanda ceva online.

Evident, următoarea prelată aleasă – a trebuit să comand alta prelată – era ceva mai scumpă, dar de calitate. Am folosit-o o lungă perioadă şi pot spune că alegerea, în acest caz, a fost una corectă. Aşadar, se confirmă proverbul românesc leneşul mai mult aleargă, iar zgârcitul mai mult păgubeşte.

Şi acum haideţi să vedem două modele de prelate auto, ce ar merita comandate.

 • Prelată auto pentru Audi A6 Sedan, impermeabilă în exterior, dar permeabilă pentru vaporii de apă din interior. Se poate folosi tot timpul anului, nu absoarbe apa, nu îngheaţă şi nu se decolorează. Previne apariţia coroziunii, folosind-o elementele de cromatică ale maşinii nu se degradează, nu veţi avea probleme cu excrementele păsărilor şi frunzele copacilor, maşina este în siguranţă dacă afară plouă, ninge sau este grindină, praful nu se aşază pe maşină etc.
  Prelată auto pentru Audi A6 Sedan
 • Prelată auto antigrindină, destinată în special pentru protecţia maşinii împotriva grindinei. Acest model de prelată are, în partea superioară, un strat cauciucat de spumă, gros de 5 mm, care protejează maşina împotriva grindinei cu diametrul de până la 12 mm. Folosind această prelată nu veţi avea probleme nici cu vântul, ploia, zăpada sau îngheţul. Este un model universal, se poate folosi pe majoritatea modelelor auto.
  Prelată auto antigrindină

În final, aş mai adăuga un amănunt legat de prelatele auto. După ce am folosit nişte ani acest produs, pot spune cu certitudine că, mai devreme sau mai târziu, prelata trebuie înlocuită. Dar până la acel moment, dacă alegerea este corectă, nu ar trebui să aveţi niciun fel de probleme cu protecţia maşinii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Cum alegem o prelată auto”

 1. Babiuc Vasilica says:

  noiembrie 12th, 2021 at 9:55

  Buna ziua!
  Caut o prelata auto pentru un VW ID3 Pro. Dimensiuni masina: L 4216, l 1809, H 1537.
  Ma intereseaza cum aleg prelata potrivita. Multumesc.

Adauga un comentariu