Cum au furat unii startul pe la olimpiade

vineri, iulie 9, 2021 13:08
Posted in category Mass-media

Pasiuni barbatiÎn timp ce gunoaiele din Românica, printre care şi Dan Bitman, urlă la toate gurile de canal TV despre, cică, modul în care suntem atacaţi de extratereştri care au inventat Covid 19 şi ne impun anumite reguli, Japonia (un popor războinic, ce are în sânge lupta, nu căcărezele Mioriţei) intră în stare de urgenţă, prin capitala ţării, Tokyo, acolo unde urmează să se desfăşoare Olimpiada de vară 2020, amânată tot din cauza pandemiei. Aşa încât întrecerile sportive se vor desfăşura fără spectatori. Evident, la japonezi, popor educat şi civilizat, una ca Şoşoacă ar fi fost rapid izolată şi, eventual, internată la ospiciu, dacă ar fi făcut 10% din ce a făcut în România.

Tot legat de olimpiade, mai precis de Olimpiada de vară din 2004, am găsit un text interesant şi amuzant, pe care-l putem citi mai jos.

Olimpiada este un eveniment prea important ca să nu se lase şi cu ceva morţi. Aşa că reporterii “Coasei lux” sunt cu ochii larg închişi şi cu lumânarea gata aprinsă la probele cele mai spectaculoase în această privinţă: tir cu arcul, pistol viteză, aruncarea suliţei sau terorism ştafetă.

Dar niciodată nu ştii de unde moare – pardon, sare – iepurele. Cu câteva ore înaintea deschiderii, la sosirea flăcării olimpice, un cameraman chinez a reuşit să înregistreze pentru dumneavoastră un eveniment cu totul deosebit. Nu! Nu a înregistrat nimic pe peliculă, ci a înregistrat el însuşi un nou record: s-a emoţionat atât de tare, încât a murit în timpul transmisiunii. Adică a murit live. China îşi poate adjudeca astfel o medalie la proba de cea mai rapidă moarte (un fel de 100 de metri lat).

Deşi gurile rele spun că chinezul ar fi furat startul, ţinând cont că a murit cu puţin înaintea deschiderii oficiale. Pentru ca recordul să fie omologat, sperăm ca mortul să treacă şi testul antidoping. Ar fi păcat ca un talent care promite atât să fie suspendat pe viitor din competiţii.

Cândva visam şi eu la gloria sportivă: să-ţi ţină cineva la căpătâi, în loc de lumânare, ditamai flacăra olimpică e ceva. Dar m-am luat cu fumatul, cu băutura, cu nopţi nedormite şi aşa nu cred că voi stabili vreodată un astfel de record. (“Academia Caţavencu”, nr. 662/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu