Coasa lux – rubrică permisă doar cu acordul rudelor decedate (III)

marți, august 18, 2020 13:29
Posted in category Mass-media

Sat Olanda versus sat RomaniaDacă tot vin alegerile locale, haideţi să ne amintim de o întâmplare din campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2004. Povesteşte “Academia Caţavencu”.

În ultima săptămână de campanie (pentru alegerile locale din 2004 – n.m.), s-a înregistrat şi primul mort pe frontul luptei electorale contra PSD-ului.

Ion Darpeş, candidatul PNL la Primăria Eşalniţa, judeţul Mehedinţi, a murit taman în timp ce ţinea un discurs electoral, urmând astfel cu sfinţenie, şi spre sfinţenie, direcţia indicată, atât de sugestiv, de săgeata din sigla partidului.

E posibil ca încadrarea sa în chenarul negru de pe buletinele de vot să fi fost premonitorie; sau folosirea în discursuri a sintagmelor de genul ”Să mor eu dacă vă mint”.

Înţelegem dorinţa, specifică de altfel oricărui candidat, de a se vedea băgat între cele patru scânduri ale urnei, dar ce-o să zică penelistul Darpeş când se va trezi şi cu trandafiri la cap?

La final, în mintea mea persistă însă două întrebări. Unde s-or fi aflat postaţi lunetiştii PSD? Şi, cunoscută fiind prezenţa masivă a persoanelor decedate pe listele de votanţi, nu cumva Darpeş o fi votat duminică chiar cu rivalii săi din PSD?

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

Adauga un comentariu