Cum distruge presa de rahat renumele unui profesor si al unui liceu de elita

luni, februarie 8, 2016 21:05
Posted in category Educatie

Severius MoldoveanuCum nu l-a pus profesorul să se târască în genunchi pe elevul ce-și dorea mărirea notei la teză cu un punct

Elevii au povestit că în nici un caz nu a fost vorba de inițiativa profesorului Severius Moldoveanu și că statul în genuchi al elevului care a vrut un punct în plus la teză a fost practic o glumă făcută de un elev teribilist. Acesta a luat nota 5 la teză și în momentul în care nota a fost anunțată, s-a așezat în genuchi și s-a rugat de profesor să îi mărească nota. Elevul stătea în prima bancă așa că până a apucat profesorul să realizeze tot ceea ce se întâmplă ajunsese la catedră. Profesorul nu numai că nu a gustat gluma elevului dar l-a trimis urgent înapoi în bancă și i-a păstrat nota inițială.

Mama unei eleve mediocre (adica o nulitate) se afla in spatele manipularii ordinare a opiniei publice cu asa-zisa umilire a elevului

Un profesor de la o școală particulară a aflat o poveste “teribilă” despre abuzurile unui coleg de breaslă de la mama unei eleve a respectivului profesor. Mamă care se întâmplă să fie și șefa sa la școala particulară. Mai mult, conform declarațiilor colegilor, eleva nu prea le are cu matematica, materia predată de profesorul reclamat. Profesorul pune o postare pe facebook în care denunță abuzurile la adresa elevilor făcute de profesorul Moldoveanu iar mama elevei îl susține prin declarații de presă.

Între timp adevărul iese la iveală dar nu înainte ca sute de mii de români să citească în presă cum profesorul și-a pus elevul să se târască în genuchi, pentru un punct în plus la teză.

Un grup de profesori de la Vianu ia atitudine

„Comentariile defăimătoare pe care le citim în mediul on-line în ultimele zile la adresa colegiului nostru nu sunt onorante pentru cei care le fac, mai ales că noi, profesorii, încercăm, fără prea multe resurse, să dăm calitate actului educaţional. Neavând resursele învăţământului particular, noi trebuie să facem lecţii de calitate cu clase având 30-35 de elevi, trebuie să ţinem cercuri cu olimpici care au alte nevoi decât ceilalţi elevi, trebuie să facem faţă presiunii unora dintre părinţii care vor doar note mari, fără a fi interesaţi de evoluţia propriilor copii, de valori, cunoştinţe sau competenţe.

Cu toate aceste impedimente, în ultimii ani avem zeci de premii la olimpiadele internaţionale de matematică, informatică, fizică şi chimie, avem o echipă de teatru iubită de liceeni, avem rezultate la concursurile de robotică şi de dezbateri, organizăm concursuri internaţionale de matematică, informatică şi fizică, Romanian Master of Mathematics fiind catalogat ca ”Liga Campionilor în matematică”, aici concurând puterile lumii în matematică cu prima echipă.

Cu toate subfinanţările sistemului suntem oameni ambiţioşi şi vrem să punem umărul la ridicarea României, însă nu ne iese pe de-a întregul. Deşi foarte mulţi ingineri IT, medici, avocaţi, cercetători, economişti renumiţi sunt absolvenţi ai liceului nostru şi o bună parte sunt studenţi sau absolvenţi ai universităţilor renumite din lume precum Harvard, Princeton, Stanford, Oxford, Cambridge, Imperial College etc, nu avem niciun absolvent al ultimilor 20 de ani care să facă parte din Parlament sau Guvern. Oare de ce?

În societatea românească se observă o plăcere a distrugerii a tot ceea ce este valoros şi, deşi suntem convinşi că orice este perfectibil şi ne propunem să fim în viitor şi mai buni, nu vom putea fără un cadru legislativ în care cei care au probleme să fie consiliaţi şi eventual înlăturaţi şi nu vom reuşi nici dacă posturile de profesor vor mai fi ocupate de oameni refuzaţi de alte sisteme ce nu oferă o pregătire specializată.”

Mai mult aici.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cum distruge presa de rahat renumele unui profesor si al unui liceu de elita”

  1. Unul din cei mai buni profesori de matematica din Romania umilit de rahatii de la Romania TV | A șaptea dimensiune says:

    februarie 9th, 2016 at 15:57

    […] Cum distruge presa de rahat renumele unui profesor si al unui liceu de elita […]

  2. Grigore Gheba, matematicianul genial luat prizonier de rusi si interzis de comunisti | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 6th, 2016 at 15:43

    […] Cum distruge presa de rahat renumele unui profesor si al unui liceu de elita […]

Adauga un comentariu