Cum facem ordine prin semnele de carte

sâmbătă, noiembrie 3, 2012 10:24
Posted in category IT

Read It LaterPasionații stiu foarte bine: Internetul intră complet pe două DVD-uri dacă renunțați la pornache, dar chiar și așa, tot e prea mult pentru un amărât de Bookmarks. Încercați, dacă nu mă credeți: aruncați acolo, la grămadă, tot ce vă interesează, adunați metodic fiecare link, fiecare pagină, fiecare material, și apoi admirați-vă opera. Ați admirat? V-a plăcut? Nu prea? Ați vrea să vă luați singur la bătaie?

Sunt sigur că grămada aceea informă de link-uri arată la fel de apetisant ca o șaorma făcută în zona Dristorului (nu întrebați, nu încercați), așa că vă propun un preparat alternativ: Read It Later, o extensie de Firefox care știe să fie websecretară de nădejde: permite salvarea paginilor dorite pentru o citire ulterioară, fie online, fie offline.

Un simplu click pe icon-ul din bara de navigare și pagina a fost pusă la index. Vreți să reveniți mai târziu asupra ei și nu o găsiți în noianul de notițe? Puteți sorta lista după Newest/Oldest, după titlu sau după site-ul de proveniență.

Tot nu e de-ajuns? Sunteți sigur că ați salvat pagina în chestiune pe computerul ăsta? Nu, ați salvat-o la birou și ar fi bine să vă întoarceți la serviciu să căutați link-ul cu pricina. În acest caz, ați putea face o sincronizare a listelor associate contului dumneavoastră (Read It Later vă oferă un cont plus parolă) și să vă îmbogățiți lista curentă cu toate salvările făcute în afara cuibului conjugal. Listele pot fi sincronizate și cu gadget-urile mobile pe care le aveți (iPhone, iPad, telefoane posedate de Android). (Dan Darie, Academia Cațavencu)

Iată și topul browser-elor din România (3 noiembrie 2012):

  1. Chrome – cotă de piață: 36,34%;
  2. Firefox – cotă de piață: 35,18%;
  3. IE – cotă de piață: 19,44%;
  4. Opera – cotă de piață: 6,72%;
  5. Safari – cotă de piață: 1,61%.

https://gs.statcounter.com/#browser-RO-daily-20121102-20121103-bar

Încă nu sunt convins că Chrome este mai bun ca Firefox, adică nu am întâlnit acele situații în care Chrome să fie net superior Firefox-ului.

Atenție la supraîncărcarea browser-ului cu add-on-uri. Veți pierde din viteza de încărcare a paginilor web in browser.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cum facem ordine prin semnele de carte”

  1. Cristina says:

    noiembrie 18th, 2012 at 18:36

    E o aplicatie destul de buna, dar poti sa pui paginile undeva la bookmark si ar rezolvat problema.

  2. Firefox nu uită și nu iartă! | A șaptea dimensiune says:

    august 16th, 2016 at 16:02

    […] Cum facem ordine prin semnele de carte […]

Adauga un comentariu