De ce nu trebuie să ne fie teamă de mediul online
sâmbătă, octombrie 18, 2014 16:03Există o specie tare ciudată de indivizi care cred că, odată cu internetul, sunt urmăriți zilnic, pas cu pas, și, chipurile, cei responsabili cu noua ordine mondială (hăă, hăăăă, hăăăăă) sunt foarte curioși în privința amănuntelor personale, cum ar fi, de exemplu, lungimea penisului, ca să mai glumim puțin. Personal, cred că, dacă nu ești un infractor nenorocit, nu ai niciun motiv să te temi de societatea informațională de azi. Singura neplăcere, dacă cineva te înscrie într-o bază de date, este formată din tonele de reclame și/sau sondaje care ajung la tine, dar pe care le poți evita cu ușurință.
Pentru fariseii care văd în internet diavolul însuși, dar, pe de altă parte, fac lucruri, în viața reală, de un milion de ori mai grave, am câteva constatări bazate pe întâmplările din ultimii 20 de ani. Progresul tehnologiei informației a permis eliminarea unor criminali ce altfel ar fi continuat măcelul. Mai exact, mă refer la două situații.
- A fost anihilată Mafia sau redusă la minim, tocmai datorită progresului informațional. Credeți că, dacă nu erau mijloacele moderne de urmărire a mafioților și localizare a acestora, polițiștii cu mijloace rudimentare ar fi stopat Mafia? Să fim serioși. Succesul acțiunilor antimafia a apărut odată cu dezvoltarea tehnologiei informațiilor, iar azi orice mafiot poate fi localizat rapid și anihilat la fel de rapid. Iar dovada cea mai bună este detectarea acțiunilor mafioților din politica românească, din ultimii ani.
- Odată cu progresul informațional, dictaturile lumii au început să dispară. Este clar că nu mai poți fi autorul unui genocid scurt, fără ca în câteva ore să știe toată planeta despre crimele tale. “Norocul” celui mai mare criminal din toate timpurile, din ordinul său fiind uciși zeci de milioane de oameni, bolșevicul Stalin adică, a fost faptul că pe atunci nu exista tehnologia informațională de azi. Cu alte cuvinte, o dictatură rezistă doar dacă se izolează în primitivism, precum islamiștii sau nord-coreenii. Mi-a rămas în memorie o știre din 2010, în care erau prezentate primele calculatoare intrate în Cuba comunistă, care costau o avere și de care puteau beneficia, evident, crema nomenclaturii comuniste. Vă dați seama, la 15 ani de la apariția Windows-ului ’95, timp în care și noi, românii, ne-am săturat de calculatoare, Cuba comunistă pipăia primele calculatoare. Asta ca să știe și pupincuriștii lui Ceașcă cum ar fi întoarcerea la comunism. Doar nu vă imaginați, idioți care ați uitat de crimele comunismului sau le ignorați intenționat, că, în comunism, o frecați pe net, acolo unde elogiați comunismul criminal. Nu, în Cuba sau Coreea de Nord întunericul informațional este total.
De exemplu, iată ce nu s-ar fi știut, dacă eram în Evul Mediu, despre un infractor ce întâmplător este și înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Române. BOR, una din cauzele înapoierii economice și corupției generalizate din România.
Conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie a unui reporter de la ziarul „România Liberă”, fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu. Atunci, Arhiepiscopul Tomisului a făcut plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva deciziei de începere a urmăririi penale în cazul său. În septembrie 2009, Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme a trimis la DNA dosarul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie. Decizia a fost luată întrucât Teodosie a comis faptele în calitate de decan al Facultăţii de Teologie, şi nu în calitate de înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Citeste si materialul din gandul.info IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie
In timp ce fanariotii ortodocsi fac mitimguri impotriva progresului tehnologic, prelatii BOR sunt frati de cruce cu Diavolul.
Citeste si articolele:
- Bolnavii cu capul atacă Internetul
- Există o eficiență a timpului petrecut pe Internet?
- Cum a schimbat Internetul lumea
- Islamismul înseamnă crime, violuri, pedofilie, decapitări, crucificări
- Desi credinta este serioasa si importanta, biserica este, uneori, de tot rasul
- Unii românași creștini (?) nu mai pot de grija teroriștilor arabi
- Ateii cu blog, cei mai citiți din România
- Ora de religie
Peste jumătate dintre români folosesc Chrome-ul celor de la Google ca browser | A șaptea dimensiune says:
februarie 27th, 2016 at 21:13
[…] De ce nu trebuie să ne fie teamă de mediul online […]