Despre dermlite DL4W dermatoscope și felul în care a evoluat dermatoscopia în Europa de Est

vineri, martie 26, 2021 19:39
Posted in category Diverse

DermlitePentru foarte mulți dintre noi domeniul medical reprezintă o zonă extrem de complexă unde personajele principale sunt medicii. Da, ei sunt cei care au grijă de sănătatea noastră atunci când se întâmplă să ne îmbolnăvim ori atunci când se întâmplă ca anumite probleme de sănătate (ceva mai complexe) ajung să ne pună viața în pericol, complicând-o în unele cazuri destul de mult. Da, medicii sunt acele persoane care nu prea au de ales și rar se întâmplă să fugă de greutăți… asta pentru că nu au alternativă, dedicându-și cel mai adesea viața lor celorlalți. Aprofundarea în zona medicală poate fi una extrem de complexă, acoperind o zonă extrem de variată, de la probleme fizice, interne ori de natură psihologică ori psihiatrică. Un segment extrem de căutat în zona medicală și cu mare căutare în rândul pacienților în această perioadă ajunge să fie dermatologia. De ce? Poate datorită unui stil de viață tot mai stresant, haotic dar și dificil cu care ajungem să ne confruntăm tot mai des în așa-zisul secol al vitezei.

Ne vine să credem sau sau nu dar stilul de viață ajunge să ne afecteze mai mult decât am crede. Ce ne afectează? Ei bine, sănătatea. Uneori conștientizăm acest lucru însă alteori lăsăm ca lucrurile să treacă pe lângă noi. Domeniul medicinei dermatologice s-a confruntat în ultimele două decenii cu un număr tot mai mare de probleme și abateri datorită felului în care stilul nostru de viață se modifică. Da, societatea ne schimbă nu doar felul de a fi zi de zi ci ne modifică întreg metabolismul cauzând adesea probleme de sănătate. Chiar dacă uneori par a fi inexistente sau insesizabile, netratate la timp pot provoca extrem de multe neplăceri, ba mai mult pot cauza forme grave ale unor boli destul de grave din punct de vedere medical.

În acest sens medicii și-au propus (la nivel internațional aș spune, prin diferite organizații și asociații ori parteneriate între țări) să vorbească pacienților despre felul în care bolile le pot afecta pacienților stilul de viață dar și imunitatea. Informarea înseamnă putere – afirmație folosită din punctul meu de vedere în foarte multe domenii de activitate. Din acest motiv cadrele medicale au pus accent pe oferirea de informații, încercând astfel să schimbe percepția pacienților.

Informațiile din presa de specialitate consemnează că o dată cu schimbarea stilului de viață în rândul a tot mai multor pacienți, au apărut și diverse mutații la diagnostice total inofensive până nu de mult. Acest aspect a obligat medicina la o „evoluție forțată” către noi soluții care să schimbe felul tradițional de tratare a pacienților prin eficientizarea metodelor de lucru, îmbunătățirea resurselor și a aparatelor cât și prin îmbunătățirea medicamentoasă a schemelor de tratament.

Un exemplu în acest sens este dermlite DL4W dermatoscope, un instrument de altfel extrem de util în domeniul medical care vizează componenta dermatologică a investigării problemelor dermatoscopice. Pentru a înțelege mai bine ce face dermlite DL4W dermatoscope este important să înțelegem ce este dermatoscopia?

Conform informațiilor din domeniul medical dermatoscopia reprezintă o metodă modernă, rapidă și neinvazivă de examinare a pielii umane, folosită pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic. În prezent metoda ajunge să fie una frecventă atunci când vine vorba de examinarea pielii.
Utilizată inițial pentru diagnosticul in vivo al leziunilor pigmentare ale pielii (carcinom bazo și spino-celular, melanom sau a altor leziuni canceroase – nevii nevo-celulari si keratozele actinice), dermatoscopia este în prezent extrem de utilă în diagnosticul a numeroase alte afecțiuni dermatologice cauzate de diverși factori.

Chiar dacă în esență pentru unii dintre noi dermlite dermlite DL4W dermatoscope, poate părea o componentă sau chiar un instrument SF al medicinei, pentru medici și tehnicienii din domeniul aparatul nu este unul chiar atât de pompos, motiv pentru care în timp a contribuit la evoluția medicinei dermatologice fiind folosit de un număr tot mai mare de medici. Un fapt îmbucurător până la urmă deoarece s-a constatat în mod vizibil și procentual un focus pe diagnosticarea cât mai exactă și precisă a problemelor identificate la pacienți. Deși pare ceva mai greu de crezut poate că și din cauza infrastructurii spitalicești pe care țara noastră o are, m-am bucurat să aflu că dermlite DL4W dermatoscope se regăsește în schemele de aplicare medicală din destul de multe spitale și centre medicale din țară. Fapt ce atestă o evoluție clară a domeniul medical în Europa de Est.

Despre felul în care va evolua societatea de acum înainte cu siguranță că ne este greu să vorbim însă în rândul specialiștilor există cu siguranță previziuni, algoritmi logici și strategii de dezvoltare a principalelor domenii și ramuri sustenabile, în special din domeniul medical. Pentru că, da… în ultimii ani a crescut vizibil numărul de diagnostice inclusiv în zona de dermatologie. În plus moralul și speranțele pacienților ajung să fie în prezent cu mult mai diferite față de acum două decenii. O dată cu creșterea calității actului medical au apărut și așteptările iar anumite clinici medicale par să proiecteze noi standarde pentru pacienți, în acest sens.

Uitându-mă la felul în care societatea a evoluat în ultimele decenii, nu pot spune decât că indiferent de perioadă oamenii au avut momentele lor de fericire, de rătăcire, de stres sau deznădejde. În același timp au existat și momente de glorie pe care le-au savurat cu patos și entuziasm. În prezent, anii modernizărilor excesive ne aduce provocări care mai de care mai complexe, punându-ne la încercare din multe puncte de vedere. Cu toate acestea ființa umană ajunge să se adapteze ușor (mai mult sau mai puțin unii) la orice fel de mediu.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu