Din ţara lui Microsoft în ţara unde proprietatea e un micromoft

marți, februarie 13, 2024 19:10

PCR versus PSDÎncă o felie din realitatea României post-decembriste, adică din ţara aia unde, în urma unei revoluţii cică anticomuniste, foştii comunişti şi securişti criminali au pensii speciale. Textul de mai jos este din februarie 2005. Serviţi că lămâie, dacă vi se face greaţă.

De 15 ani (în 2005 se împlineau 15 ani de aşa-zisă democraţie, o democraţie după chipul şi asemănarea nomenclaturii comuniste care n-a pierdut niciodată puterea în România – n.m.),facultăţile româneşti de Informatică şi Cibernetică, mă rog, tot ce are ca obiect de studiu calculatorul, sunt facultăţi de emigranţi.

Admiterea la o astfel de facultate înseamnă admiterea în State, în Canada, în Germania, oriunde e civilizaţie şi unde e nevoie de calculatorişti buni şi ieftini. Iar statul român face eforturi ca ei să nu se mai întoarcă niciodată, chiar este în stare să plătească pentru asta milioane de dolari.

Să luăm un exemplu. Unul dintre cei mai apreciaţi specialişti români ciberneticieni, premiat de Academia Română, profesorul universitar Negoiţă, a fost pedepsit aspru de statul comunist român pentru vina de a fi plecat să predea în SUA. Unde poate fi găsit şi astăzi (putea fi găsit în 2005 – n.m.), la Hunter College, Departamentul Computer Sciences.

În 1987, statul comunist i-a confiscat casa din strada Caragea Vodă nr. 9-15, pe motiv că se stabilise în America. În locul „imperialistului” american Negoiţă s-a instalat tovarăşul Cărbunaru Zaharia, fost prim-secretar de partid (comunist – n.m.) pe judeţul Tulcea.

Ca răsplată pentru munca de partid dusă de-a lungul vieţii, statul, dar ăsta cică democratic, de după Revoluţie, în vinde lui Cărbunaru casa capitalistului Negoiţă, care a mai şi avut tupeul s-o revendice din 1994.

Zece ani la rând, profesorul Negoiţă a încercat să-şi recapete casa în instanţă. Dar completele de judecată, ca nişte calculatoare de generaţie veche şi virusate de ciuma roşie, au dat constant decizii „error” la toate încercările ciberneticianului.

Specialistul în domeniul „Mulţimilor vagi”, cu lucrări publicate în întreaga lume pe această temă, s-a confruntat cu o alta realitate: mulţimile de proşti şi de ticăloşi din Justiţia română.

Iar în curând, profesorul Negoiţă va afla cu bucurie, de la Starsbourg, despre o altă mulţime: mulţimea de mii de dolari impusă statului român drept compensaţie pentru confiscarea ilegală a casei sale. („Academia Caţavencu”, nr. 686/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu