Cine a furat ieri un erou, fură şi azi ca un bou

duminică, octombrie 22, 2023 6:20
Posted in category Justitie

Justitie calcata de PSDDespre comuniştii criminali de ieri, mari capitalişti după 1989, în democraţia bananieră (originală) întemeiată în România de KGB-istul criminal Ion Iliescu şi gaşca sa de PSD-işti, hoţi, mafioţi, interlopi, trădători de neam şi ţară. Un articol din 2005 pe această temă.

L-am văzut la televizor (în ianuarie 2005 – n.m.) pe nomenclaturistul comunist Burtică, aranjat, la costum de patron occidental. Vorbea cu nonşalanţă de perioada comunistă, nu-şi găsea nicio vină, ba chiar în lăuda subtil pe Ceauşescu.

Acum, ce să spun, dacă Băsescu a câştigat alegerile (în 2004 – n.m.) recunoscându-se comunist, Burtică o fi considerat şi el că e de bon-ton să-şi arate atuurile sale, asemănătoare proaspătului preşedinte.

Uşor-uşor, comuniştii ajung să pozeze în oameni de bine, nişte bătrânei bonomi care nu seamănă deloc cu zbirii ce erau cândva.

Să nu ne mire atunci că deciziile luate cândva de aceşti monştri preschimbaţi în arhangheli cu plete albe sunt şi ele apreciate.

Spre exemplu, legile comuniste aberante prin care s-au confiscat casele oamenilor în anii ’50, devin din nou aplicabile. Aşa se face că Adrian Iordache, juristul Primăriei Bucureşti, susţine într-un proces că imobilul din strada Episcopiei nr. 2-4, ap. 4, a fost confiscat în mod corect, proprietarul fiind un exploatator perfect încadrat în Decretul 90 din 1952.

Catalogarea unui proprietar drept „exploatator” este, probabil, una dintre practicile juridice care ne recomandă Uniunii Europene. Dacă nu înţeleg europenii ce-i aia „exploatator”, le putem da exemplul lui Atanasiu Deagu Victor. A fost militar de carieră şi a exploatat toate ocaziile pentru a se face remarcat: conform foii matricole militare, nu a ratat din 1913 până în 1945 nici unul dintre războaiele României.

A exploatat şansa de a fi rănit în lupta de la Praga, din 25 iulie 1917, când cu lăcomie a pus mâna, piciorul şi restul corpului pe o mulţime de gloanţe. Când şi-a revenit a reorganizat câteva companii şi a luptat pe mai multe fronturi, unde a acaparat zeci de prizonieri.

Pe tot parcursul carierei s-a înavuţit peste măsură cu medalii şi distincţii, cum ar fi: Medalia „Avântul Ţării”, Ordinul „Steaua României”, Ordinul „Coroana României”, Medalia „Crucea de Război”, Medalia „Meritul Cultural” cl. a II-a etc.

Este clar că un asemenea „exploatator” trebuia pedepsit, şi de aceea statul comunist i-a luat casa.

Iar acum, după Revoluţie, normal că nu o va primi înapoi, că doar a luptat şi împotriva Germaniei. Ţară de unde vine şi BMW-ul cu care umblă juristul cinstit al Primăriei Bucureşti. („Academia Caţavencu”, nr. 683/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu