Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CVI)

sâmbătă, februarie 3, 2024 19:20
Posted in category Mass-media

Extremistul rusofil SimionAntrenament pentru călătorii în spaţiu

Următoarea ţintă în domeniul explorării spaţiului este trimiterea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte. Dar pentru aceasta este nevoie de testarea limitelor rezistenţei umane în condiţii extreme. Iar continentul Antarctida este locaţia ideală pentru a testa efectele fizice şi psihologice ale unei misiuni spaţiale de lungă durată, mai ales în timpul iernii ce durează 4 luni pe continentul de gheaţă, când este întuneric în permanenţă.

În Antarctida eşti atât de izolat de civilizaţie, încât chiar ai senzaţia că te afli pe altă planetă. Practic, cele mai apropiate fiinţe umane se află la 600 de kilometri distanţă, ceea ce înseamnă că Antarctida este mai izolată chiar şi decât Staţia Spaţială Internaţională, plasată pe orbita Pământului la o distanţă ce variază între 320 de kilometri şi 347 de kilometri.

Mulţi factori fac şederea în Antarctida similară cu o călătorie în spaţiul cosmic, printre ei numărându-se necesitatea de a petrece timp îndelungat în spaţii închise, pericolul generalizat, lipsa luminii solare, uscăciunea extremă a aerului, nivelul scăzut al oxigenului, proviziile limitate, lipsa accesului la servicii, lipsa sunetelor, a mirosurilor sau a priveliştilor care să ţină mintea trează.

Observând cum se adaptează trupul şi mintea umană în condiţiile din Antarctida, putem prevedea ce s-ar putea întâmpla în spaţiu.

Sursa informaţiilor: edition.cnn.com

Statuia lui Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor)

Statuia lui Hristos Mântuitorul (Cristo Redentor) din Rio de Janeiro este unul dintre cele mai importante repere ale lumii moderne, figurând printre cele şapte minuni ale zilelor noastre.

Ridicarea acestei uimitoare statui a durat nouă ani. Straturile exterioare sunt făcute din beton armat şi steatit, pentru că aceste materiale rezistă la intemperii şi sunt uşor de prelucrat.

Statuia are 635 de tone şi o înălţime de 30 de metri, fără să luăm în calcul piedestalul de 8 metri.

Se află în vârful muntelui Corcovado, la 700 de metri înălţime, iar braţele sale se deschid pe o lăţime de 28 de metri, ca pentru a îmbrăţişa întreg oraşul.

De când a fost construită, în 1931, capodopera a fost admirată şi vizitată de milioane de turişti, devenind un simbol cultural al oraşului Rio de Janeiro şi al Braziliei, dar şi un simbol al păcii şi al creştinismului.

Sursa informaţiilor: brazilcultureandtravel.com

Presa într-o ţară civilizată are şi rol de formare, nu numai de informare. La noi, mafioţii au acaparat presa şi (dez)informează.

Bărbatul care îşi poate controla limba, stomacul şi penisul, a scăpat de 90% dintre problemele vieţii.

O Românie ţiganizată nu poate fi civilizată: PSD = 29,5%; AUR = 18,4%; PNL = 18,8%; SOS = 6,5%; UDMR = 4,8%.

Cei care au refuzat vaccinarea în pandemie ar merita să le fie interzis dreptul la asistenţă medicală gratuită.

Cât costă secretele statului bananier România? 0,8 bitcoin, adică 30.000 de euro.

Deşi România are servicii secrete, Ciolacu apelează la Ucraina şi Moldova pentru a afla informaţii despre extremiştii rusofili.

Există trei variante la fiecare poveste: a mea, a ta şi adevărul. (Joseph Massino, de „profesie” mafiot)

Ciucă ăsta este din ce în ce mai gras pe măsură ce este tot mai dezarticulat, obedient, şters şi sclavul faraonului Iohannis.

Oare Drulă realizează că atunci când te duci la MAFIA TV (Realitatea Plus) te faci de rahat şi pierzi la capitolul imagine?!

Satisfacţia proştilor şi imbecililor este să vadă cum cei deştepţi şi talentaţi sunt aruncaţi în mizerie de comunişti.

De ce analfabeţii votează oligarhi corupţi? Deoarece ăştia asigură, prin furt, egalizarea în sărăcie a deştepţilor şi proştilor.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu