Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XCIV)

marți, decembrie 19, 2023 19:22
Posted in category Mass-media

PSD, grup infracţional organizatCel mai vechi montagnes russes încă în funcţiune se află în Pennsylvania (SUA). Construit în 1902, Leap the Dips („Salt în prăpastie”) are o înălţime de numai 12,5 metri şi o viteză de numai 16 km/oră, dar compensează prin istorie şi farmec.

Dacă te înspăimântă faptul că atât şinele, cât şi vagoanele sunt din lemn, gândeşte-te că acest străbunic al montagnes russes-urilor nu este nici cel mai mare, nici cel mai rapid montagnes russes de lemn.

Cel mai mare este Bestia din Ohio, care are un tarseu de 2 243 de metri, iar cel mai iute este Paratrăsnetul din Tennessee, care poate atinge 117 km/oră.

Astăzi însă, şinele de oţel, coborârile vertiginoase de zeci de metri şi atârnatul cu capul în jos fac un montagnes russes faimos.

Cel mai înalt montagnes russes din lume, Kingda Ka din New Jersey, te poate ridica până la 139 de metri. Totodată, Kingda Ka are cea mai lungă coborâre pe verticală, pe o distanţă de 127,5 metri (ceea ce sigur îţi va tăia răsuflarea!), iar viteza vagoanelor poate atinge 206 km/oră (situându-l pe locul doi în topul mondial). Chiar dacă eşti obişnuit cu senzaţii tari, e sigur că o tură pe Kingda Ka va fi o experienţă înspăimântătoare.

Sursa informaţiilor: pabook2.libraries.psu.edu

Andrei Tiberiu Maria ţiganizează România! Unde? La Vocea Ţigăniei, pardon, României. Prin limbaj de cocalar şi Ţigan Minune. Una e să dai unui ţigan piese rock, de exemplu, cum a făcut Tudor Chirilă (un adevărat artist) şi alta este să aduci şi la Vocea Ţigăniei, pardon, României gunoiul numit „manea”, ascultat de needucaţi, inculţi, în general cei fără prea multă şcoală, educaţie, caracter.

Dintr-o emisiune oarecum educativă, Vocea Ţigăniei, pardon, României s-a transformat într-o ţigăneală ieftină, unde manelista Theo Rose îşi face cruce, precum ultimul ţigan ajuns la pupat cadavre (moaşte), iar Andrei Tiberiu Maria, alias Smiley, începe orice frază cu cuvântul ţigănesc „mişto”, de parcă limba română nu ar exista sinonime de un milion de ori mai frumoase decât ţigănescul „mişto”.

Filmele făcute în dictatura comunistă sunt o mare minciună, având drept scop aşa-zisa formare a „omului nou”, şpăgarul de azi.

Rasism este atunci când furi ultimii bani de medicamente ai unor bătrâni în troleibuz/tramvai/etc., nu când eşti anti-manele.

„Corupţia este o pată pe onoarea naţiunii şi o ameninţare la adresa progresului nostru comun.” (Laura Codruţa Kovesi)

„O femeie ne poate scăpa de Dumnezeu, precum Dumnezeu ne poate scăpa de toate femeile.” (Emil Cioran)

„Căsătoria este singura aventură accesibilă laşilor.” (Voltaire)

Timişoara este locul în care, după decenii de hibernare, poporul român a arătat că se poate trezi „din somnul cel de moarte”.

Revoluţia Română, 34 de ani după: securiştii şi comuniştii criminali au pensii speciale, au trusturi de presă, au acaparat ţara.

Ortodoxia, religie barbară: cre(ş)tinul-ortodox meditează la naşterea lui Isus în timp ce-i sar timpanele de la petarde.

Obţinerea libertăţii din decembrie 1989 se datorează şi celor doi preşedinţi vizionari: R. Reagan (SUA) şi M. Gorbaciov (URSS).

Pupincuriştii dictatorului criminal Ceauşescu scuipă mereu pe ce are mai de preţ această ţară: jertfa românilor din 1989.

„Deşteaptă-te, române!”, interzis în dictatura comunistă/ceauşistă, i-a însoţit pe români pe străzile însângerate din 1989.

Adrian Papahagi: „A fost Revoluţie pentru cei care au murit în decembrie 1989, lovitură de stat a fost pentru o mână de securişti”.

Occidentul înseamnă pace, libertate, prosperitate, civilizaţie. Rusia înseamnă dictatură, război, barbarie, sărăcie, corupţie.

Una dintre etapele degradării învăţământului românesc: numirea directorilor pe criterii politice de către PSD = ciuma roşie.

România social-liberală: un medic de la Spitalul Urlaţi i-a cusut unui pacient în picior mânerul de frână de la bicicletă.

USR + PMP + Forţa Dreptei = Alianţa Dreapta Unită. Avem ce vota! În 2024, românii vor alege: democraţie sau oligarhie rusească.

Dacă ai mâncare în frigider, haine pe tine, un acoperiş deasupra capului şi un pat unde să dormi, eşti mai bogat decât 75% dintre toţi oamenii din lume.

Dacă ai bani pe care să îi cheltuieşti cum doreşti, dacă ai libertatea să călătoreşti oriunde doreşti, eşti în top 18% cei mai asiguraţi oameni din lume.

Dacă eşti sănătos şi nu suferi de vreo boală, eşti mult mai norocos decât un milion de oameni care nu vor mai trăi până săptămâna viitoare.

Dacă poţi să citeşti şi să înţelegi acest mesaj, eşti mai norocos decât 3 miliarde de oameni care nu au acces la Internet şi nu văd acest mesaj.

Viaţa nu există pentru a fi stricată cu suferinţe imaginare şi neplăceri, ci este dată pentru a ne valorifica şansele şi priorităţile spre a fi mai buni şi mai fericiţi.

Dacă vrei să evoluezi, înconjoară-te tot timpul de oameni de la care ai ce învăţa.

Dumnezeu este scuza nevolnicilor, pretextul criminalilor ce ucid în numele religiei şi refugiul ignoranţilor.

Pentru eşecul învăţământului românesc, vinovaţii principali sunt familiile de aurolaci care nu-şi pun copiii să înveţe.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu