Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XCI)

miercuri, decembrie 6, 2023 19:20
Posted in category Mass-media

Teodosie ŞpagoveanuStatele Unite ale Americii (SUA), raiul jocurilor video

Probabil că n-ai auzit niciodată de el, dar Ralph H. Baer este cel căruia ar trebui să-i mulţumim pentru apariţia jocurilor video. În 1955, când i s-a cerut să inventeze „cel mai bun televizor din lume”, el a avut ideea genială de a face televizoare pe care să poată rula jocuri.

S-ar putea să te surprindă, dar ideea a fost iniţial respinsă. Abia 11 ani mai târziu, în 1966, a reuşit să construiască cea dintâi consolă de jocuri video, numită Magnavox Odyssey, care a atras imediat atenţia şi a condus la imensul succes de care se bucură astăzi jocurile video.

Dat fiind că SUA este locul naşterii jocurilor video, nici nu e de mirare că ele fac parte integrantă din cultura americană. În prezent, 4 din 5 locuinţe americane conţin un dispozitiv pentru jocuri video şi peste 155 de milioane de americani joacă în mod regulat jocuri video.

Dintre amatorii de jocuri video din SUA, 42% dedică cel puţin trei ore pe săptămână jocurilor video. Am putea crede că majoritatea sunt copii şi adolescenţi, dar statisticile arată altceva: vârsta medie a amatorului de jocuri video este de 35 de ani; doar 26% dintre jucători au sub 18 ani, iar 27% sunt trecuţi de 50 de ani.

Sursa informaţiilor: polygon.com

Albert Einstein ateul

În ianuarie 1954, cu un an înaintea morţii sale, Albert Einstein i-a trimis o scrisoare filosofului Erik Gutkind, dupa ce îi citise cartea „Alege viaţa: chemarea biblică la revoltă”, scrisa în 1952.

Epistola a fost necunoscută mai bine de 50 de ani şi a apărut în spaţiul public abia în 2008, când a fost vândută pentru prima oara cu suma de 170.000 de lire sterline. Patru ani mai târziu, în octombrie 2012, ea a fost scoasă din nou la licitaţie, fiind adjudecată pentru trei milioane de dolari de un cumpărător care a preferat să rămână anonim.

În aceasta scrisoare, Einstein şi-a făcut publice opiniile sale despre religie, clarificând, de data asta fără urmă de îndoială, modul în care omul de stiinţă se raportează la ea.

Albert Einstein: „Cuvântul Dumnezeu nu reprezintă pentru mine decât o expresie şi un produs al slăbiciunii umane. Biblia este pentru mine o colecţie de legende onorabile, dar primitive şi copilăreşti. Nicio interpretare, oricât de subtilă ar fi ea, nu-mi poate schimba această percepţie. Pentru mine, religia evreiască, la fel ca toate celelalte religii, este o întrupare a celor mai copilăreşti superstiţii.”

Poliţia Română, cu omul Mafiei, Predoiu, la cârmă, nu reuşeşte să oprească vânzarea ilegală a petardelor. Da’ vrem în Schengen!

În viitorul juriu al Vocii României, lângă manelista Theo Rose, vor fi alte „valori” precum Guţă, Salam, Vijelie, Tzancă Uraganu.

Iohannis+PSD+PNL au adus statul român în putrefacţie. (In)Justiţia albeşte criminalii din Securitate. RO = Rusia lui Putin!!!

De ce în Republica Moldova = Basarabia se votează mai deştept? Deoarece acolo nu sunt ţigani/ţiganizaţi care-şi vând votul.

În timp ce lumea civilizată trece la inteligenţa artificială, lumea cre(ş)tin-ortodoxă se luptă în continuare cu prostia naturală.

Într-o ţară de căcat unde aproape 50% plâng după regimul dictatorului criminal Ceauşescu, e normal ca AUR să aibă audienţă.

Demonii şi îngerii îi avem în suflet. Între ei se dă lupta. Iar Raiul nostru este starea de fericire, dată de victoria îngerilor.

Conform unor talibani religioşi, dacă ataci religia eşti „comunist”. Este Cehia comunistă deoarece 80% dintre cehi sunt atei?!

Ramona Bădescu este un exemplu de patriotism geto-dac: ţi-o tragi doar cu străinii, dar aştepţi votul românilor verzi.

De la 1 ianuarie 2024, iobagii statului mafiot (PSD + PNL) român vor plăti, din munca lor, şi pensiile speciale ale primarilor.

Dacă crezi că preţul succesului în viaţă este prea mare, aşteaptă să vezi cât de mare este factura regretului c-ai ales greşit.

Şcoala românească trebuie să cultive formarea de deprinderi, nu goana după rezultate.

Dacă vrei să vii, să rămâi sau să pleci din viaţa mea, uşa e deschisă. Singura condiţie este să nu-mi stai în uşă.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu