Filme ce merită văzute (X)

sâmbătă, octombrie 15, 2022 7:06
Posted in category Educatie

Keanu ReevesThe Devil’s Advocate – Pact cu diavolul (1997); regia: Taylor Hackford; cu: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron etc.

Note. Cinemagia.ro: 8,4 (1.712 voturi); IMDB: 7,5 (370.861 voturi).

Când am văzut prima dată acest film, l-am ales deoarece avea în distribuţie doi actori care-mi plac (nu numai mie, ci şi milioanelor de fani): Al Pacino şi Keanu Reeves. Ei bine, cu o asemenea distribuţie, oricărui scenariu de film i se garantează succesul.

Şi daca tot veni vorba despre scenariu, acesta, deşi nu străluceşte, are o viziune oarecum originală a luptei dintre Bine şi Rău. Binele nu este întotdeauna ceea ce pare, iar Răul proliferează tocmai atunci când oamenii sunt egoişti şi înţeleg prin „Bine” doar binele propriu.

Un film în care fetele se vor simţi bine, probabil, văzând un Keanu Reeves tânăr şi fermecător, iar băieţii pot fi cu ochii pe Charlize Theron, la fel de tânără şi, evident, abisal de fermecătoare.

Toată pledoaria acestui film s-ar putea rezuma în zicerea „Drumul spre Iad e pavat cu bune intenţii”.

Iubit de public, probabil pentru cei doi mari actori din distribuţie, The Devil’s Advocate – Pact cu diavolul este un film pe care nu-l uiţi şi de care îţi vei aminti uneori, mai ales în momentele de egoism maxim.

Iar dacă apare în acest serial, este clar că merită văzut. Şi merită să sacrificaţi 144 de minute pentru a revedea povestea lui Faust într-o reinterpretare modernă.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu