Filme ce merită văzute (IX)

sâmbătă, octombrie 1, 2022 19:38
Posted in category Educatie

Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas in Pacientul englezThe English Patient – Pacientul englez (1996); regia: Anthony Minghella; cu: Ralph Fiennes, Kristin Scott Thomas, Juliette Binoche etc.

Un film cu 9 premii Oscar în 1997 (pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor, Anthony Minghella, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Juliette Binoche, pentru cel mai bun montaj, pentru cea mai bună imagine, pentru cea mai bună scenografie, pentru cele mai bune costume, pentru cel mai bun sunet, pentru cea mai bună coloană sonoră); are şi alte trei nominalizări Oscar (pentru cel mai bun actor în rol principal, Ralph Fiennes, pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Kristin Scott Thomas, pentru cel mai bun scenariu adaptat, Anthony Minghella).

Mai are acest film 2 premii şi 5 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi trei nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Berlin, 2 premii şi o nominalizare Academia Europeană de Film.

Note. Cinemagia.ro: 8,4 (1.271 voturi); IMDB: 7,4 (190.303 voturi).

Unul dintre cele mai bune filme care s-au produs vreodată. Un film despre iubire, sacrificiu, război, trădare, onoare, prietenie şi moarte.

Deşi am văzut filmul ultima dată în urmă cu 10 ani, şi astăzi anumite scene îmi trezesc aceeaşi emoţie puternică. Un film despre puterea dragostei, despre vremuri tulburi şi despre capacitatea noastră, a oamenilor, de învinge prejudecăţile şi vitregiile timpului în numele iubirii.

Acest film nu se poate povesti. Acest film trebuie văzut şi trăit. 162 de minute veţi fi atraşi într-o poveste adresată sufletului şi inimii. O poveste tristă, pe alocuri, dar atât de frumoasă. O poveste din care veţi înţelege de ce, în viaţă, singurul adevăr care contează este cel din inima noastră. E singura modalitate de a trăi frumos şi, la o adică, de a muri la fel de frumos.

Şi o ultimă mărturisire. Ralph Fiennes, pe care-l îndrăgesc nespus, realizează un rol memorabil, chiar dacă nu a luat Oscarul, fiind doar nominalizat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu