Fresco XL, o maşină electrică (EV) norvegiană ce poate depăși un Tesla Model S

miercuri, februarie 9, 2022 21:00

Fresco XL
În următorii ani, producătorii de mașini vor începe să lanseze vehicule electrice cu “rază lungă de acţiune”, cum ar fi Lucid Air și Tesla Roadster. La acestea se adaugă un EV norvegian, Fresco XL, care poate călători 620 de mile (aproximativ 998 km) cu o singură încărcare.

Această autonomie estimată se potrivește cu Tesla Roadster și este puțin mai mică față de celebrul concept Vision EQXX al Mercedes. Desigur, depășește cel mai popular EV cu rază lungă de azi, Tesla Model S Long Range Plus de 400 până la 500 de mile. Fresco spune că raza lungă de acțiune a EV se datorează unui design super-aerodinamic și pachetelor de baterii XL stivuite.

Fresco XL arată cu siguranță aerodinamic, ca un amestec ciudat între un Cybertruck, un Prius și Batmobile. Poate de aceea Fresco îl numește „electric POD” mai degrabă decât un EV. Sau poate este o chestie de cultură – ideea de POD-uri cu conducere autonomă este mai populară în Europa decât în SUA, probabil pentru că tehnologia este asociată mai degrabă cu infrastructura de transport decât cu vehiculele personale.

În orice caz, Fresco XL arată ca o soluție eficientă pentru transportul personal sau public. Împreună cu gama sa impresionantă, are opt locuri, tracțiune integrală, motoare duble pentru tracțiune suplimentară pe drumurile înghețate, funcționalitate off-road și capacitatea de a se dubla cu un generator de acasă.

Puteți precomanda Fresco XL, care costă 114.330 USD. Rețineți că nu are o dată de lansare, iar intervalul său nu este confirmat de EPA sau de alte grupuri. De asemenea, Fresco nu a dezvăluit o versiune gata de producție a mașinii, așa că specificațiile sale s-ar putea schimba drastic înainte de lansare.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu