Gânduri despre România – trecut, prezent şi viitor
sâmbătă, martie 8, 2025 20:18În imaginea alăturată, vedem cum Poliţia de Frontieră din Serbia are în dotare Duster-ul românesc.
Suntem cum n-am fost niciodată în istorie: la masa celor bogaţi şi puternici (sute de ani am fost ţinuţi, ca ultimii iobagi, la uşa celor bogaţi şi puternici), avem o clasă de mijloc cu un nivel de trai comparabil cu ţările din Vestul Europei (nu neapărat la valoarea nominală a câştigului lunar, cât la raportul dintre venituri şi preţurile bunurilor şi serviciilor din România), putem circula oriunde în lume (paşaportul românesc deschide multe graniţe), suntem în Schengen (putem circula liber în UE), avem firme şi companii de top mondial (Dacia, Bitdefender – antivirus românesc în top 5 mondial etc.), suntem pe locul 2 în UE la exportul de cereale etc. Plus multe altele, dar n-aş vrea să mă întind.
Ei bine, noi, „ţiganii” Estului Europei cum ne fac ruşii, suntem peste Rusia şi Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor, iar mujicul rus doar visează la ceea ce au românii zi de zi. Şi-atunci ce face dictatura KGB-istului criminal Putin? Încearcă să dea ţara asta peste cap, folosind minciuni şi dezinformare, folosind gunoaiele societăţii (cum au făcut ruşii dintotdeauna).
Sper că elita politică a acestei ţări, o parte din ea poate coruptă, poate incompetentă, dar poate bine intenţionată, să facă ceea ce trebuie pentru a stopa bovinele criminale, trădătoare de neam şi ţară, să readucă în România foamea, frigul, întunericul, izolarea, turnătoria şi toate relele gulagului din care am ieşit în 1989, poate cu un imbold americano-sovietic, dar am ieşit.
Iar cocalarii şi piţipoancele tinere, care cred că s-au născut cu Internetul în pamperşi şi TikTok pe post de kaka, ar trebui să ştie că, în decembrie 1989, au murit nişte copii – soldaţi, elevi, studenţi, muncitori tineri – pentru ca ei astăzi să poată debita orice tâmpenie pe reţelele de socializare şi Securitatea (poliţia politică a regimului comunist) să nu le bată noaptea la uşă şi să-i salte din pat, ducându-i într-o direcţie necunoscută.
Dacă reducem dimensiunea corupţiei şi continuăm inteligent ceea ce deja s-a început, poate mai timid în primii 20 de ani, din cei 35, putem lăsa copiilor şi nepoţilor noştri o Românie de care să fie cu adevărat mândri, o Românie în care să-şi dorească să trăiască şi pentru care, la o adică, să-şi dea viaţa, dacă va fi vreodată nevoie.
Citeste si articolele:
