GIF-uri geometrice fascinante

sâmbătă, septembrie 6, 2014 14:42
Posted in category IT

GIFAm să încep cu o întrebare (să mă ierte cei care știu): știți ce este un GIF? Dacă nu, ne ajută Wikipedia. “GIF este un acronim englez de la Graphics Interchange Format, acesta fiind un format introdus in 1987 de către compania CompuServe. De atunci a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor serviciului World Wide Web, datorită suportului și portabilității sale. Formatul suportă 8 biți pe pixel, permițând unei singure imagini să aibe o paletă de 256 de culori distincte. Culorile sunt alese din spectrul culorilor RGB de 24 de biți. Formatul PNG suportă și animații, permițând o paleta de 256 de culori pentru fiecare cadru al animației.”

Artistul digital și doctorandul în Fizică Dave Whyte are GIF-uri fermecătoare, ce sunt o îmbinare perfectă între artă și geometrie (matematică). Le puteți vedea pe Twitter. Mai jos în acest material, sunt alese câteva exemple.

Dave Whyte, pentru a realiza respectivele GIF-uri, folosește un limbaj de programare numit Processing.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “GIF-uri geometrice fascinante”

  1. Povestile nemuritoare ale Matematicii (I) | A șaptea dimensiune says:

    mai 24th, 2015 at 18:36

    […] GIF-uri geometrice fascinante […]

Adauga un comentariu