Hoţul de la primărie neprins, vânzător cinstit

vineri, aprilie 28, 2023 7:11
Posted in category Mass-media

Infractorii din PSD = ciuma rosieContinuăm seria ilegalităţilor comise de primării în privinţa imobilelor naţionalizate. La Ploieşti, spre exemplu, primăria ştie să o întoarcă, normal, ca la Ploieşti, când e vorba de imobile retrocedate. Să luăm un exemplu. Mai întâi, prin 1999, un apartament al casei din strada Rudului nr. 23 ajunge cu ajutorul primăriei în posesia familiei Constantin, deşi întreg imobilul era revendicat de foştii proprietari, familia Cozac.

În 2001, doar restul apartamentelor şi curtea imobilului sunt înapoiate proprietarilor de drept, după un proces în instanţă. Proprietarii au zis mersi că li s-a retrocedat şi atât, în condiţiile în care PSD-ul conduce (conducea în acea perioadă – n.m.) primăria Ploieşti.

La trei ani însă de la punerea în posesie, primăria se întrece pe sine: emite un nou titlu de proprietate familiei Constantin, dându-le de data aceasta şi 123 mp (metri pătraţi – n.m.) din curtea pe care o retrocedase în 2001 adevăraţilor proprietari.

Astfel, dacă în 1999 a vândut un bun al statului, în 2004 primăria a înstrăinat bunul ce aparţinea deja unei persoane private. O chestiune minoră, în raport cu preţul acestui teren aflat chiar în centrul Ploieştiului.

La fel de minoră ca şi chestiunea garantării proprietăţii de către Constituţie, în opinia primarului Calotă (primar PSD = ciuma roşie, n.m.), care a răpuns scurt în acest caz: „Nu mă luaţi pe mine cu garantarea dreptului de proprietate”. Importantă cu adevărat e garantarea dreptului. („Academia Caţavencu”, nr. 677/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu