Împărtăşesc cu voi tot ce am aflat despre curăţarea hotei de bucătărie
joi, iunie 9, 2016 15:50Pentru multi dintre noi curatarea hotei este acea operatiune de care nu vrem sa ne ocupam. Daca esti un bucatar tipic, este recomandat sa cureti filtrele de doua ori pe an. Daca iti place sa prajesti alimentele, ar trebui sa cureti filtrul de mai multe ori pe an.
Procesul de curatare hota poate prelungi durata de viata a ventilatorului. Sistemul nu va functiona corect daca nu se efectueaza curatarea ventilatorului.
Hotele trebuie sa fie curatate din mai multe motive:
- aspect
- igiena
- indepartarea riscului de iscare al unui incendiu
Hotele ar trebui curatate in fiecare luna, sterse de grasimi, filtrele verificate.
Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea o hota mult mai curata:
- Scoate hota din priza, nu o lasa conectata la curentul electric. Curatarea trebuie sa se faca atunci cand hota este stinsa si nu in functiune. Inainte de a te apuca sa o demontezi, este recomandat sa iei manualul sau de utilizare si sa il studiezi bine inainte.
- Incearca sa folosesti solutii de curatare potrivite pentru materialul din care este realizat hota. De asemenea trebuie sa ai in vedere si metoda de curatenie pe care o vei alege. Pentru hotele din otel inoxidabil exista solutii de curatare speciale, care le vor reda stralucirea de alta data. Nu incercati sa folositi curatatorul cu aburi pentru a indeparta murdaria de pe hote. Curata filtrele cu detergenti puternic degresanti, sau lasa-le la inmuiat in apa cu bicarbonat.
- Nu folosi materiale abrazive pentru a curata hota. Desi, aparent este mai usor sa indepartezi grasimea cu un burete de sarma, sau produse cu particule abrazive, acestea pot deteriora suprafata, sau chiar hota in sine. Alege sa stergi hotele cu o carpa moale, umezita.
- Nu uita sa cureti filtrele hotei. Filtrele metalice se vor spala, pentru ca prin ele, aerul viciat trece pentru a fi evacuat mai departe. Astfel, o parte dintre vaporii de grasime vor ramane in filtre. Necuratarea lor, duce la infundarea filtrelor, fapt ce sporeste riscul de iscare al unui incendiu. Verificati manualul de utilizare si vedeti in ce fel se scot filtrele. Dupa ce ati reusit sa le demontati, le puteti pune intr-o baie de apa fiarta si detergenti. Pentru cei care au o masina de spalat vase acasa, filtrele pot fi puse in masina de spalat vase si vor fi curatate complet de orice urma de grasime.
- Curata toate partile componente ale hotei. Curata palele ventilatorului cu detergent, curata becurile cu ajutorul solutiilor de geamuri cu alcool s.a.m.d.
- Curata hota la exterior. Aceasta parte a hotei, este “fata hotei. Nu trebuie sa utilizati niciodata materiale abrazive, pentru ca o veti zgaria. Stergeti hota cu alcool sau detergenti.
Material redactat din experienta persoanala si informatii regasite pe site-ul celor de la DR.HOTE.