Începând cu luna iulie 2022, Microsoft te va anunţa periodic să renunţi la Windows 8.1, dacă foloseşti acest sistem de operare

sâmbătă, iunie 25, 2022 17:43
Posted in category IT

Windows 8.1
Dacă încă utilizați Windows 8.1, ar trebui să luați în considerare actualizarea sistemului de operare. Asta pentru că Microsoft va începe în curând să trimită notificări care avertizează utilizatorii că suportul pentru Windows 8.1 se încheie pe 10 ianuarie 2023.

Practic, pregătește-te pentru notificări sâcâitoare începând de luna viitoare pe computer sau laptop, care afirmă că sistemul tău de operare este prea vechi și nu va mai primi asistență. Ne așteptăm la notificări similare cu ceea ce a folosit Microsoft atunci când Windows 7 a ajuns la stadiul de sistem de operare depăşit.

Pentru cei care nu știu, majoritatea versiunilor de Windows beneficiază de asistență și actualizări regulate pentru cel puțin cinci ani și asistență extinsă timp de 10 ani. Suport extins înseamnă că sistemul de operare primește în continuare actualizări de securitate în fiecare lună, dar cam atât. Fără caracteristici noi, fără remedieri de erori și cel mai scăzut nivel de întreținere a securității pentru a menține dispozitivele în siguranță.

Acum, va trebui să decideți ce să faceți în continuare, dacă faceți upgrade la Windows 10 sau cumpărați un computer nou. Dispozitivele mai vechi cu Windows 8.1 probabil nu îndeplinesc cerințele de sistem ale Windows 11. Drept urmare, Microsoft recomandă achiziționarea unui nou computer cu Windows 11.

Chiar dacă decideți să faceți upgrade la Windows 10, Microsoft a confirmat deja că suportul pentru acel sistem de operare se va încheia în octombrie 2025. Adică, doar pentru aproximativ 3 ani veţi fi în regulă cu sistemul de operare.

În cele din urmă, aveţi de ales între a face upgrade la Windows 10 sau a trece la Windows 11, aceasta putând însemna şi achiziţionarea unui computer nou, care să îndeplinească cerinţele celui mai recent sistem de operare produs de Microsoft.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu