Microsoft intenționează să actualizeze forțat unele computere cu Windows 10

duminică, februarie 6, 2022 8:06
Posted in category IT

Windows 10
Doar câteva versiuni de Windows 10 sunt încă acceptate de Microsoft. Și aceasta este o mare problemă pentru persoanele care refuză să actualizeze, deoarece iterațiile mai vechi ale Windows 10 nu mai primesc patch-uri de securitate importante. Pentru a remedia problema, Microsoft va forța o actualizare pentru clienții care încă rulează Windows 10 versiunea 20H1.

Microsoft folosește un algoritm de învățare automată pentru a lansa prima fază a actualizării sale forțate. Acest algoritm va viza computerele care rulează Windows 10 versiunea 20H1, care iese din ciclul de asistență Microsoft pe 10 mai 2022. Acestea nu sunt informații noi — Microsoft a anunţat data de sfârșit a vieții Windows 10 20H1 la lansarea sa, iar compania a anunțat primul pas al planului său de actualizare forțată în ianuarie 2022.

Microsoft nu vă va forța să actualizați la Windows 11. Compania va trimite pur și simplu o actualizare Windows 10 versiunea 21H2 pe computer. Microsoft intenționează să accepte lansarea 21H2 până în iunie 2023.

Pentru a verifica numărul versiunii Windows 10, deschideți Settings și accesați fila „About”. Dacă nu rulați Windows 10 versiunea 21H1 sau 21H2, atunci nu mai primiți actualizări de securitate de la Microsoft.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu