Lumea în anii 2000, când unii dintre noi nu mai eram copii, ci furaţi de PSD-işti (XXXVIII)

sâmbătă, martie 16, 2024 17:26
Posted in category Mass-media

Mitomanul plagiator Victor PontaCe se mai întâmpla pe Terra, în luna februarie a anului 2005, citim mai jos.

Un cuplu iordanian a suferit multe în urma Internetului. Bărbatul, Bakr Melhem, sub pseudonimul Anan, flirta de câtva timp pe Internet cu o „tânără musulmană, cu interese culturale, în special cel al cititului, pe nume Jamila”. După tatonări reciproce, cei doi îndrăgostiţi virtuali s-au decis să se întâlnească într-o staţie de autobuz din oraşul Zarqa, de lângă Amman. Dar, surpriză! Tânăra Jamila era, de fapt, soţia sa, Sanaa. La vederea acesteia, soţul a început procedurile de divorţ. Care proceduri de divorţ, la musulmani, sunt foarte simple. E de ajuns ca bărbatul să strige de trei ori în limba arabă: „Divorţez de tine!” şi căsătoria s-a desfăcut. Ciudat… Avem trei întrebări legate de această chestiune. De câte ori trebuie să o ceri în căsătorie? Cât tre’ să dai darul la nunta lor? La câte cornere se dă penalty?

În Scoţia s-a schimbat legea familiei. Lucru aşteptat, căci ultima lege, dată în 1567, zicea că dacă soţul are o aventură extraconjugală cu soacra, cei doi urmează să fie arşi pe rug, împreună cu soţia, respectiv fiica. Un bărbat putea totuşi să se căsătorească cu soacra sa dacă soţii ambilor ar fi fost decedaţi. Noua lege spune că şi femeia, şi bărbatul se pot căsători cu părinţii prin alianţă. Da, ştim că este destul de încurcată treaba, probabil că trebuie să tragi o duşcă de whisky înainte să te apuci să descâlceşti legile astea. Oricum, avem o mică nelămurire legată de articolul care spunea că bărbatul se putea căsători cu soacra dacă soţii ambilor ar fi fost decedaţi: oare nunta şi înmormântarea se desfăşurau simultan, ca să mai scutească din cheltuieli? („Academia Caţavencu”, nr. 687/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu