Mafioţii tranziţiei de la comunismul stalinist al lui Nicolae Ceauşescu la neocomunismul mafiot al PSD = ciuma roşie

sâmbătă, decembrie 5, 2020 19:22
Posted in category Mass-media

PSD = ciuma rosieDespre hoţiile şi jaful mafioţilor mioritici (până în 2004).

Mircea Coşea, cu cuponu’ şi sacoşa

Traseu politic: FSN, PDSR, ApR, PNL, ministru de stat, preşedintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie şi Reformă în guvernul Văcăroiu. Traseist transferat cu sume mari de bani.
Corupţie & furăciuni
Mircea Coşea este (era în 2004 – n.m.) pentru economia românească doctorul Mincu al Sănătăţii. Părintele scufundării economiei româneşti în meandrele fără ieşire ale privatizării prin cupoane, Coşea a născut prin cezariană monştrii economiei: Societăţile Financiare de Investiţii. Sub lozinca “Nu ne vindem ţara, mai bine o furăm noi”, SIF-urile au fost vaca de muls a tuturor politicienilor: de la soră de premier (este vorba de sora mafiotului PSD-ist Adrian Năstase – n.m.) la afacerişti tip Dinel Staicu. Anomalia marelui profesor comunist-socialist-liberal: o AGA legală trebuie să înghesuie într-o sală milioane de acţionari. Marele economist liberal (din 2004 – n.m.) s-a bucurat de mici atenţii de zeci de mii de franci elveţieni de la Adrian Costea, sponsorul lui Ion Iliescu, pentru vacanţe de lux în Franţa. Din acest motiv a fost inclus pe lista rechizitoriului pentru a se stabili dacă a fost doar mită sau şi altceva. Prieten bun cu Viorel Hrebenciuc, Georgescu & gaşca implicată în marile scandaluri financiare dinainte de 1996.

Nini Săpunaru, vama bună trece comisionul rău

Traseu politic: PNL, fost director general al Vămilor, fost inspector de credite la Bankcoop.
Corupţie & furăciuni
Săpunaru s-a remarcat prin protejarea unor interese şi acoperirea altora. În timp ce unii vameşi corupţi erau retrogradaţi, alţii au fost promovaţi în Ministerul de Finanţe, cum a fost cazul lui Ştefan Mihai, regele Vămii Otopeni. Nini Săpunaru a trebuit să se confrunte frecvent cu acuzaţiile sindicaliştilor din Vamă, care avansau de fiecare dată date despre şpăgi ruşinoase de vreo 3.000 de dolari. La Focşani s-a implicat sufleteşte în afacerile unor rude, care au înfrăţit o fabrică privatizată cu nişte companii off-shore. Săpunaru a fost săpunit penal pentru abuz în serviciu în formă calificată, pentru că a aşezat sediul Vămii Timişoara în poala unui membru PNL, contra unei chirii fabuloase, dar a scăpat neatins de fumul penal al Ţigaretei nr. 2. La anchetă, Nini Vamă a declarat că avem de-a face cu un caz de contrabandă, pentru că timbrele de pe pachetele de ţigări găsite în avionul cu bucluc erau false. Ei bine, expertiza a demonstrat că timbrele erau foarte bune, că fuseseră expediate din România cu toate aprobările de rigoare, inclusiv cu cea a lui Dan Radu Ruşanu şi – aţi ghicit – Nini Săpunaru.

Radu Vasile, poetul cu metafore şi pile

Traseu politic: PNŢCD, PD, fost premier, deputat 2000-2004.
Corupţie & furăciuni
Radu Vasile a fost acuzat de Victor Ciorbea că a risipit 3 miliarde de dolari pe programe ineficiente. A semnat alături de Radu Berceanu vânzarea petrolului din conductele ConPetului la preţul din 1986. Prejudiciu – 26 de milioane de dolari. Multiple sponsorizări imorale. Fiul lui Radu Vasile a fost ochit de poliţişti când se avânta într-o superbă şi ilegală operaţiune de recuperare de bani. Rudele lui Radu Vasile au fost sprijinite să ocupe posturi pentru care nici măcar nu erau calificate: după modelul “nepoţii lui Diaconescu”, s-a consumat episodul “finii lui Radu Vasile”. A devenit cu adevărat celebru când a rostit în Guvern: “Nu a mai rămas nimic de furat în ţara asta!”. Beizadeaua sa a fost deseori zărită în compania unor brunete focoase care nu pornesc la drum fără un portofel plin de euro.

Adriean Videanu, comisionul, marmura şi milionu’

Traseu politic: vicepreşedinte PD.
Corupţie & furăciuni
În perioada 1993-1995, la Credit Bank, sucursala sectorului 2 al Capitalei, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Vasile Bran şi un anume Cojocaru (membru PNL) au derulat peste 300.000 de dolari printr-un cont comun, numit “CONFIDENT”. Director al acelei sucursale era Petre Partal, fost deputat PD. Adriean Videanu este (era în 2004 – n.m.) patronul celei mai mari fabrici de marmură, care-i aduce venituri de zeci de milioane de dolari pentru marmura exportată sultanilor din Arabia Saudită. Este (era în 2004 – n.m.) milionar în Topul 300, cu o avere evaluată la 30 de milioane de dolari.

Cezar Preda, bani cu roaba şi cu REBU

Traseu politic: vicepreşedinte PD.
Corupţie & furăciuni
Cezar Preda este (era în 2004 – n.m.) acţionar al mai multor societăţi de salubrizare şi fost director la REBU Bucureşti. Când firma a fost cumpărată de germani, avea de recuperat 400 de miliarde de lei (vechi – n.m.) de la Primăria Capitalei. Datoria a fost returnată imediat după ce Băsescu a venit la Primărie. Printre performanţele manageriale ale lui Preda se numără o serie de contracte de reparaţii şi întreţinere a maşinilor REBU cu o firmă a unui pedist tocmai de la Buzău. Firmele la care Cezar Preda este acţionar au contracte cu mai multe municipalităţi din ţară.

Victor Babiuc, cu Becali la muls

Traseu politic: Partidul Democrat, vicepreşedinte, PNL, judecător la Tribunalul Poporului Braşov (1965-1966), ministrul Justiţiei (1990-1991), ministru de Interne (1991-1992), ministrul Apărării (1996-1998), deputat (1998-2000, 2000-2004).
Corupţie & furăciuni
În ministeriatul Babiuc, Gigi Becali a devenit proprietarul a peste 500 de hectare din cel mai scump teren din România, în zona Băneasa. În 1996, MApN-Babiuc a făcut un schimb de 8 ha teren cu Gigi Becali, iar în 1998, alte 21 de ha. Toate învârtelile s-au făcut cu aprobarea generalului Dumitru Cioflină şi au fost avizate de Consiliu Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Terenul cumpărat de MApN-Babiuc valora 5 $/mp, în timp ce terenurile date lui Gigi Becali valorau 250 $/mp. Tot în perioada Babiuc s-a derulat o achiziţie de armament din Israel la o sumă considerată artificial de umflată cu câteva milioane de dolari. Victor Babiuc a fost citat în nenumărate rânduri drept protectorul unui om de afaceri braşovean, Petrică Hogea, implicat în mai multe afaceri cu statul.

Teodor Meleşcanu, diplomat sau securist cu diplomatu’?

Traseu politic: PDSR, preşedinte ApR, PNL, ministru de Externe.
Corupţie & furăciuni
ApR (Alianţa pentru România, formaţiune desprinsă, în 1997, din ciuma roşie – n.m.) a fost finanţată de un grup de oameni suspecţi de multe lucruri, mai puţin de onestitate. Unul dintre finanţatori a fost Adrian Costea, celebrul personaj din afacerea afişelor pentru PDSR, precum şi cea a tipăririi Eternei şi fascinantei Românii. Meleşcanu s-a relaxat, ca mai toţi cei implicaţi, prin diverse hoteluri ale Franţei pe banii lui Costea. De altfel, Costea a beneficiat şi de paşaport diplomatic, acordat – oare de ce? – de către Ministerul de Externe. Teodor Meleşcanu are vechime şi în diplomaţia de dinainte de 1989, când a lucrat la Viena în diverse posturi, fapt ce trezeşte suspiciunea unei relaţii amicale cu Securitatea lui Ceauşescu.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu