Monumentul militianului cunoscut

luni, august 21, 2017 11:51
Posted in category Istorie

Militieni rusiPoate ar fi util să începem prin a preciza faptul că, la sfârşitul anului 1989, regimul Ceauşescu a fost înlăturat. Evenimentul a provocat trăiri diferite. Ceauşescu, de exemplu, a fost încercat de un sentiment de indignare: poporul, pentru care şi-a sacrificat cei mai frumoşi ani de viaţă şi de activitate profesională, l-a tratat cu ingratitudine şi l-a împuşcat.

Alţii, furaţi de aparenţe, au luat lozincile în serios şi s-au comportat ca la o revoluţie adevărată: au distrus, au dat foc şi au ucis. Bravo lor. Ori e revoluţie, ori e masturbaţie.

Din păcate, puţini români s-au deranjat din faţa mămăligii. Cu excepţia celor de la Cugir – care au pus la prăjit niscai miliţieni şi le-au mâncat urechile în contul Tătucului Incestuos – doar ungurii de prin Harghita şi Covasna au mai dus revoluţia până la consecinţele ei fireşti, adică sângeroase. Au fost linşaţi 4 miliţieni şi un securist, români şi unguri, democratic. Insuficient.

Consecinţă firească, odată ajuns la putere, Ion Iliescu – zis şi “cârpă kaghebistă” – a condamnat revoluţionarii de limbă maghiară ca simpli criminali, dar i-a băgat în Parlament, Guvern, Preşedinţie, Presă, pe toţi ceilalţi criminali din 1989, plus că i-a făcut şi revoluţionari pe majoritatea dintre ei.

Timpul a trecut, a venit anul 1996, “cârpa kaghebistă” a pierdut alegerile şi au venit la putere forţele democratice. Şi ce să vezi? Revoluţionarul Dejeu (ministru de Interne pe vremea admiratorului mafiei PSD-iste de astăzi, Emil Constantinescu – n.m.) – o prelungire a bărbăţiei lui Iliescu – are (avea în 1998 – n.m.) iniţiativa construirii unui monument dedicat memoriei miliţienilor omorâţi de revoluţionari în Harghita. Să crape ungurii şi anticeauşiştii de necaz. Păi, să nu-ţi vină să te dai cu ţapul de toţi pereţii? (“Academia Caţavencu”, nr. 365/1998)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Monumentul militianului cunoscut”

  1. securitateonline says:

    august 22nd, 2017 at 9:57

    Aproape ca am varsat o lacrima. Superb scris! O descriere enervanta a evenimentelor din 89 si continuarea lor dezastruoasa de dupa. Frumos!

Adauga un comentariu