nevertebrate.ro, acvaristică și teraristică pentru tine

luni, decembrie 9, 2013 21:46
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniAm să încep abrupt cu o întrebare: ați fost buni la biologie? Spre rușinea mea, din câteva motive, nu prea am învățat la biologie, iar azi îmi pare nespus de rău. Dar am încercat, de-a lungul timpului, să compensez acest gol cu informații din domeniul biologiei, un domeniu fascinant altfel. Mi-au plăcut întotdeauna acvariile (vedeți www.nevertebrate.ro), cele care oferă ochilor un peisaj de basm, în care regăsești o parte din liniștea și fericirea copilăriei. Pentru existența unui acvariu, trebuie un întreg arsenal de cunoștințe, plus timp și plăcerea de a îngriji micile vietăți care ne încântă ochii și sufletul. Din fericire, în lumea modernă de azi, dotările sunt asigurate de firma ce comercializează acvariile: iluminat, solul și piatra din acvariu, echipamente, accesorii etc. Așadar, dragii moșului, avaristica este știința de a construi sau întreține un acvariu. Putem avea acvaristică de apă dulce, în care vietățile din acvariu se simt bine în, evident, apă dulce și acvaristică de apă sărată, în care acvariul cuprinde pești de apă sărată, anemone, corali și alte viețuitoare. Mai avem și teraristică, adică șopârle, iguane, tarantule, scorpioni vor popula acvariul nostru. Iar dacă nu prea avem totuși o idee foarte clară despre ce înseamnă acvaristică, haideți să vedem ce spune Wikipedia despre acest subiect.

„Acvaristica sau acvariologia este știința care se ocupă cu studiul unui mediu, izolat de mediul natural din care provine. Un caz particular este mediul acvatic terestru care este studiat într-un acvariu (de unde vine și numele științei!). Principalele animale prezente într-un acvariu sunt peștii exotici, care au fost inițial capturați din mediul lor de viața, salbatic, dar după acomodări și reproduceri succesive numeroase specii sunt comercializate având originea tot în acvariu. Pe langă pești de acvariu mai pot exista si moluște, melci de acvariu, care ajută la menținerea echilibrului acvariului consumând resturile alimentare și algele. Oxigenul poate fi furnizat de plante de acvariu, dacă acestea sunt în număr destul de mare, dar se poate atașa și o pompa de aer care să dizolve oxigen atmosferic în apa din acvariu.
Acvaristica este o ramură a acvaculturii, practicabilă într-un mediu protejat, care se ocupă cu descrierea, creșterea, reproducerea și valorificarea unor specii de pești și a plantelor compatibile acestora.”

Și acum, dacă tot s-a făcut ceva lumină în legătură cu subiectul acestui material, putem accesa site-ul de la primul link și găsim un magazin online de unde putem achiziționa acvariul dorit. Simplu și comod, doar online-ul face totul posibil. Ce poate fi mai frumos decât un colț de rai populat cu vietăți mici și jucăușe, care se simt atât de bine în apă.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu