Nu merităm ca “ei” să fie imaginea noastră ca ţară (III)

marți, august 25, 2009 9:43
Posted in category Educatie

TiganiSunt foarte multe îndemnuri la a boicota manelele. Din păcate, tocmai indivizii care pot face mult, pentru a schimba lucrurile în bine, nu fac nimic. Mă refer aici la posturile TV de cacao (Antena 1, 2, ..; OTV), cele care promovează jegul uman.

De râsul curcilor este şi Cosiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), cel care dă amenzi, fără nici un efect major asupra celor vizaţi. Iar pe aceştia, începând cu securistul Dan Voiculescu şi terminând cu miliardarul (cu bani făcuţi pe seama îndobitocirii acestui popor) Dan Diaconescu, îi doare undeva de morala publică sau de educaţia publicului.

Update

Ciprian Bojan: „Într-o discuţie pe care am purtat-o cu un reputat profesor de filosofie polonez mi s-a atras atenţia că noi, românii, avem o cultură anemică şi dacă nu vom face ceva vom dispărea înghiţiţi de istorie. Remarca interlocutorului meu a gâdilat sensibila mea coarda naţionalistă şi eram la un pas de a-l strânge de-a dreptul de gât. Omul şi-a argumentat afirmaţia din perspectivă istorică. De-a lungul timpului, culturile puternice le-au înghiţit pe cele mai slabe. Şi a urmat un întreg şir de exemple, care s-au oprit la porţile cotidianului românesc. Mi s-a spus că trăim în noroi, că ni s-au profanat valorile, că ne ţiganizăm. Cultura unei minorităţi, care ca număr se ridică cu generozitate la 2,5 % din totalul locuitorilor, s-a impus asupra majorităţii. Iată deci, că până şi polonezii au aflat că românii ţopăie de zor pe muzică ţigănească şi că-şi „împodobesc” vocabularul cu termeni de la uşa cortului.”

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Nu merităm ca “ei” să fie imaginea noastră ca ţară (III)”

  1. Nu merităm ca “ei” să fie să fie imaginea noastră ca ţară (IV) | A șaptea dimensiune says:

    iunie 10th, 2016 at 8:12

    […] Nu merităm ca “ei” să fie imaginea noastră ca ţară (III) […]

  2. Şi preşedintele României este sus-pus greşelii | A șaptea dimensiune says:

    iunie 10th, 2016 at 19:46

    […] Nu merităm ca “ei” să fie imaginea noastră ca ţară (III) […]

Adauga un comentariu