Nu merităm ca “ei” să fie să fie imaginea noastră ca ţară (IV)
marți, septembrie 8, 2009 5:59Privind temele politicii europene actuale, realizăm că noi, românaşii, am pornit din republica Anei Pauker şi Gheorghiu-Dej (care băga spaima în burgheji) şi am ajuns, trecând prin democraţia originală a lui Ilici Iliescu, spaima europenilor.
Eram recent prin oraşul ‘european’ Dorohoi si am zărit un grup ceva mai mare de oameni, care păreau să aştepte un autocar. Nu mi-ar fi atras atenţia, poate, dacă grupul nu era format majoritar din ţigani, iar unii dintre aceştia mâncau seminţe, scuipând cojile, evident, pe trotuar. Până la urmă a venit autocarul, destinaţia fiind Italia.
M-am gândit atunci, cu groază, la curatele locuri ale Italiei civilizate ce urmau să fie pângărite de cojile seminţelor produse de ţiganii din România. Consecinţa: vor fi înjuraţi, din nou, toţi românii ca naţie.
Update
Toata lumea stie ca Romania are o imagine jalnica peste hotare si asta se datoreaza multor factori. Imaginea Romaniei este formata de perceptiile gresite fata de tara noastra pe care o au foarte multi straini, promovarea aproape exagerata a unor elemente negative din realitatea romaneasca, renumele pe care ii au unii dintre compatriotii nostri si altele. Pentru unii, Romania este tara copiilor institutionalizati, a cersetorilor, a hotiei si coruptiei. Pentru altii Romania inseamna mineriade, retele de tip mafiot pana la cel mai inalt nivel si structuri securiste ramase de pe vremea comunismului. Optimistii privesc Romania ca o tara democratica, la inceput de drum, membra NATO, aflata in pragul aderarii la Uniunea Europeana, cu aliati strategigi si o economie emergenta, in care investitiile sunt o buna afacere. Foarte putini cativa se gandesc la Romania ca la o tara europeana, cu oameni calzi si primitori, cu manastiri si monumente istorice si naturale, cu un litoral insorit dar murdar, ce-i drept, si cu romance pline de pasiune. Avem si de ce sa fim mandri dar avem si lucruri de care ar trebui sa ne fie rusine. Toate aceste elemente compun imaginea Romaniei, numai ca sunt de ajuns numai cateva elemente pentru a formula o imagine mai mult sau mai putin apropiata de realitate.
Citeste si articolele:
Şi preşedintele României este sus-pus greşelii | A șaptea dimensiune says:
iunie 10th, 2016 at 19:45
[…] Nu merităm ca “ei” să fie să fie imaginea noastră ca ţară (IV) […]
Zeci de mii de persoane au protestat la Washington faţă de politica lui Obama | A șaptea dimensiune says:
septembrie 11th, 2016 at 15:46
[…] Nu merităm ca “ei” să fie să fie imaginea noastră ca ţară (IV) […]