Nu rata oferta IriTravel pentru o vacanţă de vis

joi, decembrie 30, 2021 10:32
Posted in category Diverse

IriTravel
Nu ştiu dacă aţi auzit de IriTravel, dar această agenţie de turism oferă cele mai tentante destinaţii de vacanţă de pe toată piaţa românească. Preţurile sunt accesibile, iar pachetele turistice sunt cele mai atrăgătoare din tot ce găsim disponibil în acest moment.

Dacă ar fi să aleg un loc din România unde aş merge în 2022, acesta ar fi Delta Dunării. Am fost o singură dată în Deltă, în urmă cu foarte mulţi ani, nu am stat foarte mult, dar mi-am promis că revin pentru o şedere ceva mai lungă, în care să pot vizita minunatele locuri ale Deltei Dunării. Iar dacă prima dată am mers pe cont propriu, de această dată am de gând să merg în Delta Dunării cu IriTravel.

Sunt multe scrieri despre Delta Dunării, dar puţini ştiu probabil despre faptul că acest patrimoniu universal, protejat de UNESCO, era pe punctul să fie distrus de ucrainieni, mai exact de regimul corupt şi mafiot de la Kiev, în 2004. Regim care va fi alungat de la putere de către poporul ucrainean în 2014, printr-o revoluţie (Euro-Maidan).

Haideţi să vedem cum era protejată Delta Dunării de mâna criminală ce voia s-o distrugă şi cine au fost personajele pozitive ale luptei pentru Delta Dunării.

De ziua Ucrainei, Leonid şi Teofil au servit peşte proaspăt mort

Pe 24 august 2004, de ziua Ucrainei, preşedintele Leonid Kucima îşi făcuse planul să inaugureze primul tronson al canalului Bîstroe, pe ale cărui ape preşedintele autoritarist spera să navigheze spre un nou mandat de mafiot-şef. Pregătită în mare secret, inaugurarea urma să fie bomboana de pe coliva speciilor de păsări care şi-au dat deja duhul pe malul canalului. Numai că socoteala de la Kiev nu s-a potrivit cu cea a mai multor organizaţii de mediu din întreaga lume, care n-au pus botul la festivismul ucrainienilor şi le-au stricat frumuseţea de zi naţională cu manifestări netovărăşeşti de indignare.

La Bucureşti, Teofil Bauer, ambasadorul ucrainean, a tras obloanele ambasadei şi se pregătea de recepţie, când a auzit la fereastră sunete de pelican, broaşte şi alte vietăţi cărora nu le prea prieşte efectul Bîstroe. Ca să nu-i tihnească nici Excelenţei Sale caviarul de ziua naţională, Asociaţia “Salvaţi Dunărea şi Delta” i-a dedicat o înregistrare de două ore cu sunete de baltă, redate la volum maxim chiar din stradă. Membrii asociaţiei au trecut apoi la operaţiunea “Desene pe asfalt”, ajutaţi de Robert Turcescu, Şerban Huidu, Daniel Buzdugan şi alţi jurnalişti veniţi să protesteze. Sub privirile nedumerite ale forţelor antitero, aceştia au scris cu schelete de peşte pe asfaltul din faţa amabasadei numele canalului care le va pune cruce speciilor de peşti şi de păsări din Deltă. La propunerea lui Radu Anton Roman, protestatarii au îngenuncheat şi s-au rugat să i se dea lui Leonid Kucima cât bine la va da şi el vietăţilor din Deltă. În timp ce scheletele de crap şi fitofag odihneau pe asfaltul încins, unul dintre obloanele ambasadei s-a ridicat discret şi o cameră de filmat a înregistrat scena, astfel că imaginile vor ajunge cu siguranţă la Kiev.

Ce s-a obţinut cu acel protest, în afară de poluarea cu sunete şi mirosuri de baltă a ambasadei? Păi, în primul rând a fost stricată ucrainienilor ziua naţională la Bucureşti, iar ambasadorul şi-a amânat recepţia, deoarece i s-o fi aplecat şi lui de la mirosul de peşte mort. În al doilea rând, damful protestului trebuie să fi ajuns până la Palatul Victoria, unde ministrul român de externe a primit sracina să-l cheme pe ambasadorul ucrainean două zile mai târziu. În audienţă, ambasadorului i s-a comunicat de la obraz “gradul extrem de reidicat de interes pe care opinia publică îl manifestă faţă de construcţia canalului Bîstroe” şi faptul că România va da în judecată Ucraina la cremenalul internaţional. În al treilea rând, protestele din întreaga lume şi imaginile cu peşte mort difuzate de Euronews la toate emisiunile de ştiri l-au convins pe Leonid Kucima să amâne inaugurarea primului tronson. Festivitatea a avut loc două zile mai târziu, când, fatalitate, se împlineau 20 de ani de la inaugurarea canalului Dunăre-Marea Neagră, un alt proiect construit iresponsabil, care a costat vieţile a mii de oameni. Aşa încât, toate organizaţiile de mediu care vor păstrarea biodiversităţii Deltei Dunării, acest loc paradisiac de pe Pământ, i-au urat lui Leonid Kucima să-i vină mintea la cap şi să renunţe la planul criminal de distrugere a Deltei Dunării, plan numit Canalul Bîstroe.

Cele de mai sus reprezintă un rezumat al ştirilor care apăreau în 2004, în presa vremii, despre Delta Dunării şi îngrijorarea opiniei publice legată de proiectul ucrainean. Lenid Kucima, dictatorul de la Kiev, a fost convins să renunţe, până la urmă, de presiunile internaţionale. Fără aceste presiuni sigur nu ar fi renunţat, după cum nu a renunţat la putere decât în urma unei revoluţii sângeroase, cea din 2014, atunci când ucrainieni şi-au eliberat ţara de jugul criminal al găştii mafiotului Leonid Kucima.

Să vizităm Delta Dunării, să ne bucurăm de biodiversitatea ei, într-un circuit oferit de IriTravel.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu