Până ce moartea îi va uni

sâmbătă, martie 12, 2022 16:58
Posted in category Mass-media

Citat Denzel WashingtonUn afro-african de sud (ca să fim politically erecţi), afro-domnul David Masenta, mi se ceartă cu iubita sa Mgwanini Molomo. Se face negru – adică mult mai negru – de supărare şi o omoară pe femeie, care pe deasupra mai era şi însărcinată; sau, mă rog, pe dedesubt, nu pe deasupra. Apoi se autosinucide şi el însuşi.

Până aici nimic grav. Voi vă certaţi, voi vă-mpăcaţi! Ceea ce s-a şi întâmplat. Fiindcă concetăţenii lor din tribul Shoto au hotărât ca odată cu înmormântarea să oficieze şi nunta celor doi, dat fiinf că trăiau împreună de trei ani.

Bănuiesc că nunta a fost frumoasă: invitaţii au depus darul direct pe ochii sărbătoriţilor, iar mireasa a aruncat în loc de buchet coroana; nu cred să se fi repezit cineva s-a prindă.

N-aş vrea să le stric bucuria oamenilor, dar eu nu cred că va ţine această căsnicie. Este de apreciat o soţie mai tăcută, dar cât să suporte şi ea, săraca, un soţ care lipseşte nopţile şi ajunge de fiecare dată dimineaţa, nu mort de beat, ci mort de-a binelea? Fiindcă strigoii aşa fac.

Va interveni rutina, iar cei doi se vor răci (la propriu) din ce în ce mai mult unul faţă de celălalt, până la despărţire. Iar dacă nunta a fost odată cu înmormântarea, bineînţeles că divorţul se va oficia odată cu Învierea, deci de Paşte. (“Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu