Presa mogulilor: azi B1 TV

sâmbătă, aprilie 11, 2009 17:38
Posted in category Mass-media

B1 tvCum recunoşti un tonomat de presă? Conceptul de tonomat presupune să obţii melodia care-ţi place pe banii tăi. Melodia poate fi, de pildă, un atac furibund. Avem, ca exemplu, un caz clar: moştenitorii hotelului Lido. Din martie 2007, publicaţiile “Curierul Naţional”, “7 plus” şi “Gazeta de Sud”, dar şi B1 TV au început un concert cu titlul emblematic “Retrocedări miraculoase cu acte dubioase”. Frustraţi, cei vizaţi – moştenitorii Lido – cer să li se permită să-şi exprime punctul de vedere. Nu primesc răspuns de la postul de televiziune, dar primesc unul de la CNA: negative (semnează preşedintele de atunci, Ralu Filip).

Noi atacuri apar în mediile enumerate după fiecare process care îi apropie pe moştenitori de retrocedare. În februarie 2008, după o nouă execuţie publică declanşată înaintea unui înfăţişări la Curtea Supremă, victimele primesc, în sfârşit, acces la un drept la replică pe B1 TV, dar numai după ce CNA-ul s-a exprimat în favoarea acestuia. Dreptul la replică se desfăşoară sub titlul – care stă pe ecran tot timpul, ca nu cumva spectatorul să uite că persoana pe care o ascultă este penală – “Mafia retrocedărilor”. După emisiunea cu pricina, posturile îşi continuă atacurile zile şi ore în şir, ignorând în continuare solicitările la dreptul la replică.

Beneficiarul: ca să poţi acuza pe cineva că e tonomat, e nevoie să dovedeşti şi că există un beneficiar, care şi-a băgat “teancul de euro” în aparat. În cazul “Lido”, din fericire, nu e greu: cei care au de înfruntat procese cu moştenitorii sunt chiar fraţii Păunescu. Ei sunt proprietarii postului B1 TV şi acţionari ai ziarelor pe care le putem recunoaşte după melodia pe care o interpretează.

Preluare din “Academia Caţavencu”, nr.11/2008 (autor Mircea Toma)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Presa mogulilor: azi B1 TV”

 1. Iată consecinţa unei justiţii de cacao | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2014 at 21:00

  […] Presa mogulilor: azi B1TV […]

 2. Personaje publice hidoase (III) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 10:32

  […] Presa mogulilor: azi B1TV […]

 3. Analiştii lu’ Peşte şi mascarada de la tembelizor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 10:37

  […] Presa mogulilor: azi B1TV […]

 4. Sondajele mogulilor – un mijloc de manipulare | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 13th, 2015 at 10:46

  […] Presa mogulilor: azi B1TV […]

Adauga un comentariu