Prin 2005, în Statele Unite, se deschidea târgul Vital-Bârzeşti

sâmbătă, martie 15, 2025 8:13
Posted in category Mass-media

Fuck TrumpPrin 2005, pe vremea când SUA nu „visa” că va avea preşedinte un (semi)dictator imbecil ca Donald Trump, se întâmplau cele povestite mai jos.

„Avem legi mai multe şi mai stricte privind comerţul cu portocale, de exemplu, decât cele legate de vânzarea de organe umane dintr-un stat în altul.” Aşa caracterizează Todd Olson, directorul unei şcoli de medicină din New York, comerţul cu cadavre, vândute fie pentru organe, fie ca material didactic.

Ne aflăm, deci, în faţa unei probleme de viaţă şi de moarte: viaţa celui care are nevoie de vreun ficat şi moartea titularului de organ.

Iar la americani, cum prinde viaţă o afacere – fie ea şi cu morţi -, cum apare contrabanda.

Nu e vorba de evitarea taxelor de trecere dintr-o lume în cealaltă, ci de hoţii care fură de la morgă această preţioasă materie primă; sau produs finit, că mai finit ca ăsta nu e nimeni.

Această piaţă – pe bună dreptate, neagră – a dezvoltat o întreagă economie subterană – cam la doi metri sub pământ.

Putem spune că şi în acest domeniu chiar nu mai există niciun Dumnezeu.

Aşa că autorităţile californiene au luat decizia marcării cu un cod de bare (similar produselor din supermarket) a răposaţilor. S-au montat şi radio-emiţătoare care pot urmări poziţia celui dispărut, atât printre noi cât şi de la morgă, dintre ei.

Aş pune şi eu un emiţător de-ăsta în soacră-mea, că tare sunt curios dacă va ajunge în rai sau în iad.

Riscurile unui astfel de comerţ sunt evidente. Întâi, crearea unui deficit al balanţei de plăţi: exporturile depăşesc cu mult importurile, fiindcă de pe lumea cealaltă nu se mai întoarce nici unul la noi. Apoi, apariţia unor produse contrafăcute: chinezismele din geamantane, turcii sau morţii făcuţi pe vapor.

E bine însă că deocamdată nu au apărut şi produsele modificate genetic, deşi nu toţi morţii sunt obţinuţi pe cale naturală. („Academia Caţavencu”, nr. 695/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu