Realitatea virtuală (VR) produce o stare de greaţă? Mestecaţi gumă

marți, ianuarie 18, 2022 8:02
Posted in category IT

Realitatea virtuala (VR)
Acei directori executivi și nebuni din tehnologie care vorbesc despre participarea la întâlniri de afaceri în VR nu sunt complet în legătură cu ceea ce își doresc oamenii cu adevărat de la VR – jocuri și aventuri pe care nu le poți experimenta în viața reală. Asta înseamnă să plutiți prin spațiul cosmic, să pilotaţi un avion cu reacție militară, să tăiați zombi etc.

Din păcate, mințile noastre slabe pot avea rău de mișcare, mai ales în mediile VR cu mișcare rapidă sau care sfidează fizica. Dar poate exista o soluție ieftină și simplă care să vă ajute să vă bucurați de VR fără să vă pierdeți prânzul. Și nu, nu vorbesc despre medicamente. Este vorba despre guma de mestecat.

Într-un studiu recent publicat, cercetătorii germani au descoperit că guma de mestecat poate atenua sau preveni răul de mișcare indus vizual în timp ce purtaţi o cască VR.

Cercetătorii au împărțit 77 de subiecți de testare în trei grupuri: unul cu gumă de mentă, unul cu gumă de ghimbir și altul fără gumă. Când acești subiecți au fost trimiși într-o plimbare cu elicopterul VR, cei cu gumă au raportat mai puține simptome de rău de mișcare decât cei fără gumă.

Aşadar, subiecții de testare au raportat mai puține simptome atunci când s-au bucurat de aroma de gumă pe care o mestecau. Cercetătorii pot folosi aceste informații pentru a teoretiza că aroma grozavă, nu doar actul de a mesteca, poate reduce simptomele răului de mișcare indus vizual.

Știința din spatele acestor descoperiri este încă puțin clară – urechea noastră interioară ignoră semnalele înfricoșătoare de la cortexul nostru vizual atunci când mestecăm gumă? Sau sunt mințile noastre atât de slabe încât un tratament gustos poate preveni răul de mișcare? Oricum, vă sugerez să mestecați gumă de mentă, nu gumă de ghimbir, data viitoare când vă puneți o cască VR.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu