România are cele mai mici tarife la apelurile naționale
marți, august 27, 2013 17:08Doamnelor și domnilor, dragi tovarăși și ‘preteni’, dacă nu stiați, vă aduc la cunoștință încă un succes economic al guvernării USL, pe drumul glorios spre USLamismul multilateral dezvoltat: tarife mici la apelurile națioanle pe telefoanele mobile. Dorind să crească nivelul de trai al boschetarilor ce au votat USL-ul, Ponta și Crin Antonescu au lăsat-o mai moale cu somnul și concediile, au muncit mult, renunțând să apară des la televizor (nu au mai apărut în ultimele săptămâni), iar rezultatul se vede: românii au aproape cele mai mici tarife la apelurile naționale, adică un tarif mediu pe minut de 2,2 eurocenți.
Suntem, în această privință, pe locul doi în UE, după Lituania, ce are un tarif mediu de 1,9 eurocenți. Tariful mediu pe minut la nivelul UE este de 9,1 eurocenți, iar țara cu cel mai mare tarif din UE este Olanda, acolo unde tariful mediu pe minut este de 14,7 eurocenți. Dar haideți să vedem materialul integral pe această temă.
Ţara în care tarifele la apelurile naţionale sunt un lux faţă de România
România are unele din cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană la apelurile naţionale pe telefoanele mobile, cu un tarif mediu pe minut de 2,2 eurocenţi, fiind depăşită doar de Lituania, cu 1,9 eurocenţi, relevă o analiză a Comisiei Europene, care atrage atenţia asupra diferenţelor considerabile între tarifele pentru apelurile mobile interne la nivelul blocului comunitar.
La polul opus se regăseşte Olanda, unde abonaţii sunt nevoiţi să plătească de aproape 7 ori mai mult decât românii (14,7 eurocenţi). Acelaşi tarif se regăseşte şi în Luxemburg (14,6 eurocenţi), fiind urmată de Belgia (13,8 eurocenţi), Malta şi Spania (fiecare cu 13 eurocenţi), informează Agerpres.
Executivul UE precizează că utilizatorii telefoniei mobile plătesc tarife extrem de diferite pentru aceleaşi servicii, raportul între preţuri la nivel comunitar putând fi şi de 1 la 8, potrivit unui comunicat transmis marţi. Cea mai mare diferenţă vizează apelurile mobile naţionale. Astfel, între Lituania, ţara cu cele mai mici tarife (o medie de 1,9 eurocenţi pe minut), şi Olanda, ţara cu cele mai mari tarife (14,7 eurocenţi), există o diferenţă de 774%. Printre ţările cu tarife mai mici se mai numără Letonia (3,5 eurocenţi), Bulgaria (4,4 eurocenţi), Polonia (4,6 eurocenţi), Estonia şi Ungaria (fiecare cu 6 eurocenţi).
Tariful mediu pe minut la nivelul Uniunii Europene este de 9,1 eurocenţi.
Aceste diferenţe de preţ nu pot fi explicate prin diferenţe de calitate, prin diferenţe privind costul de prestare a serviciului sau prin diferenţe între ţări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a consumatorilor, notează CE. În cazul altor categorii de bunuri şi servicii de bază din cadrul pieţei unice europene, diferenţele de preţ sunt mult mai mici. De exemplu, un litru de lapte costă între 0,69 euro şi 0,99 euro oriunde în UE, diferenţa de preţ fiind de 43%. În cazul unei achiziţii ocazionale, cum ar fi un iPad, diferenţa de preţ este de doar 11% la nivelul UE.
‘Din aceste cifre reiese clar faptul că cele 28 de pieţe de telecomunicaţii naţionale din Europa nu aduc consumatorilor aceleaşi avantaje pe care le-ar genera o piaţă unică. Este esenţial să se ia rapid măsuri la nivelul întregii UE pentru a realiza o piaţă unică veritabilă şi un grad optim de conectare la nivelul întregului continent’, a declarat Neelie Kroes, comisarul european pentru Agenda Digitală şi vicepreşedinte al CE.
În septembrie, Comisia Europeană va prezenta un nou pachet legislativ destinat să consolideze piaţa unică a telecomunicaţiilor.
Citeste si articolele:
Nicu Durla says:
august 28th, 2013 at 17:50
Normal ca avem tarife mici, in alte tari la cati bani au aia e si normal acest lucru. Daca si romanii ar avea salarii de 1000 de euro nu cred ca ar mai fi asa tarife mici.
Minciuna, acest împuțit brand comunist | A șaptea dimensiune says:
aprilie 3rd, 2016 at 17:06
[…] România are cele mai mici tarife la apelurile naționale […]