Românul s-a născut poet şi moare şpăgar (XII)

miercuri, septembrie 28, 2022 20:35
Posted in category Mass-media

Politrucii PSD de la Curtea de ConturiŞpaga nu-i ca vaca! Şpaga e ca oaia!

O poveste pitorească, al cărei parfum de şpagă îţi ia nasul mai ceva ca mirosul de oaie pe care îl au unele vaci, s-a petrecut în anul 2001. Scursala Brăila Bankcoop a scos atunci la vânzare, în calitate de creditor la SC Insula Mare a Brăilei SA, câteva sute de vite, adică tot atâtea vaci pentru lapte, brânză, carne, ouă.

Vacile astea de rasă şi familie bună, cum nici în Mall nu prea găseşti, au fost cumpărate de câteva persoane fizice la preţul unei oii medii spre mici. Cum până şi un ţăran de la oraş îşi poate da seama de diferenţa dintre o vacă şi o oaie, societatea Insula Mare a depus la IPJ Brăila o plângere penală în legătură cu această vânzare dubioasă de care se ocupase firma Reconversie şi Valorificare Active (RVA), în calitate de lichidator al Bankcoop.

Cercetările au fost începute şi începute au şi rămas. La începutul cercetărilor, patronul RVA avea un ditamai morcovul în corp şi, cum-necum, morcovul s-a transformat imediat într-o palmă bătută, inclusiv pe umărul patronului. Acesta le povestea unora sau altora, mereu aceloraşi, că dosarul penal şi-a luat un concediu pentru muuu-muuu-muuuult timp. Prietenii oilor şi vacilor ştiu de ce! („Academia Caţavencu”, nr. 671/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu