Ţiriac şi barosul, plimbă banul, roade osul

duminică, martie 22, 2020 8:34
Posted in category Mass-media

Adrian Nastase si Ion TiriacIon Ţiriac face (făcea în 2004 – n.m.) un hotel pentru Comitetul Olimpic Român (COR), lângă actuala bază olimpică de la Snagov. Investiţia este de 400 de miliarde de lei (vechi – n.m.).

Aranjamentul s-a făcut fără licitaţie, în favoarea societăţii Search Corporation, specializată în lucrări de infrastructură pe ochi frumoşi, în poduri de prietenie cu Mitrea şi tunele ale tranziţiei lui Năstase.

Search Corporation este implicată într-o inginerie financiară, ce are ca obiect proiectul de consulatnţă privind clarificarea situaţiei juridice a terenurilor pe care se construieşte (se construia în 2004 – n.m.) tronsonul Cernica al autostrăzii Bucureşti-Constanţa.

În 1993, când se numea IPTANA, Search Corporation a cumpărat de la ţărani terenurile de sub autostradă, care au fost apoi incluse în domeniul public. Bebe Ivanovici (membru PSD – n.m.), preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, şi Teodor Filipescu (tot PSD – n.m.), le-au scos din domeniul public, au reîmproprietărit câţiva revoluţionari aleşi pe sprinceană, care cer acum (era 2004- n.m.) pe acele terenuri, de la Autoritatea Naţională a Drumurilor, câteva milioane de dolari.

Reangajată cu 600.000 de doalri să clarifice ce-a încurcat în urmă cu 11 ani (2004 – 1993 = 11 ani, n.m.), Search Corporation motivează că a pierdut arhiva cu actele de vânzare din 1993.

Singura asemănare dintre IPTANA şi Search Corporation este că, în tot acest interval, a avut o singură conducere, în frunte cu Petrescu. Nu ştim dacă Petrescu este prieten cu Ţiriac, dar ştim că mustăciosul de sub Tâmpa vrea să ne tâmpească pe toţi şi să-l facă om pe Petrescu, fără licitaţie, într-o investiţie de 100 de milioane de euro. (“Academia Caţavencu”, nr. 644/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu