Un pas spre adevăr şi normalitate

marți, februarie 3, 2009 14:54
Posted in category Istorie

Tribunalul de la HagaObţinerea de către România, la Haga, a delimitării platoului continental al Mării Negre este un prim pas spre revenirea la statutul avut de această ţară în trecut. După jafurile din 1939, 1940 şi de după al doilea război mondial, când s-a oficializat furtul Basarabiei, nordului Bucovinei, Ţinutului Herţei, Cadrilaterului şi Insulei Şerpilor, obţinerea accesului la platoul continental al Mării Negre este doar un început.

Restul se poate obţine în timp, cu condiţia ca România să-şi devedească forţa economică şi stabilitatea politică, deoarece vremea obţinerii unor teritorii prin forţa armelor s-a cam dus. Ucraina nu trebuie să uite că deţine teritorii care nu i-au aparţinut niciodată, cum ar fi nordul Bucovinei, cu Cernăuţiul lui Eminescu. Şi dacă tot vrea Ucraina să intre în NATO, România ca membru ce are drept de veto, ar trebui să condiţioneze intrarea Ucrainei în NATO de acordarea autonomiei ţinuturilor româneşti ca un prim pas împotriva asimilărilor forţate practicate de fostul imperiu sovietic, preces ce a avut drept rezultat schimbarea compoziţiei entice a acelor teritorii, românii fiind minoritari în ţinuturile lor.

Alături de aliaţii noştri din NATO şi partenerii din UE să încercăm a stopa abuzurile Ucrainei, această ţară ducând ani de zile o politică de dispreţ total faţă de legile internaţionale, cel mai elocvent exemplu fiind construirea Canalului Bâstroe, care ar fi afectat grav Delta Dunării. Dacă acest popor este mai mult decât infractorii ce fac atâta rău imaginii României şi mai mult decât eşaloanele fostului partid bolşevic, care mai populează viaţa publică, cu siguranţă vom reuşi să ne impunem în marea familie a ţărilor civilizate şi prospere economic.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Un pas spre adevăr şi normalitate”

 1. Cele mai profitabile companii din România în 2013 says:

  iulie 10th, 2014 at 18:40

  […] Un pas spre adevăr şi normalitate […]

 2. “Gigi” Becali – ciobanul care poluează grav spaţiul public românesc | A șaptea dimensiune says:

  iunie 2nd, 2016 at 19:57

  […] Un pas spre adevăr şi normalitate […]

 3. Tribunaticul României profunde | A șaptea dimensiune says:

  iunie 3rd, 2016 at 16:35

  […] Un pas spre adevăr şi normalitate […]

Adauga un comentariu