Genocidul comunist din Basarabia: foametea ordonata de Stalin

joi, decembrie 18, 2008 18:35
Posted in category Basarabia

Basarabia e RomaniaCum a fost “organizat” genocidul prin foamete contra poporului român din Basarabia şi Bucovina? Simplu, comisarii au măturat în toamna anului 1946 toate produsele alimentare din podurile şi ambarele cetăţenilor. Absolut tot, până la ultimul grăunte. Si există mii şi mii de mărturii în acest sens. Nu importa că erai avut (adică culac) sau sărac. Puteai să ai în familie şi 14 copii – nu erai cruţat.

Antropoizii comunişti, aleşi de Stalin din cei mai întunecaţi şi mai agramaţi oameni, nu aveau absolut nici o jele faţă de “români”. Cine se opunea era imediat împuşcat sau trimis în Gulag (la o moarte încă şi mai chinuitoare). Cine încerca să fugă peste hotare, adică în România, era prins şi împuşcat sau trimis în Gulag. Şi mai tragic – cine reuşea şi trecea hotarul în România era prins de bolşevicii români şi “repatriat” pentru a fi împuşcat sau trimis în Gulag. Ba chiar şi basarabenii care reuşiseră să fugă înainte de 23 august 1944 erau hăituiţi în România, arestaţi şi “repatriaţi” în URSS, unde erau împuşcaţi sau trimişi în Gulag.

Nu a fost iertat nici măcar Pantilimon Halipa, patriarhul Marii Uniri de la 1918… Dar oamenii fugeau de foamete şi în alte regiuni ale URSS, mai ales în Siberia şi la nordul depărtat. In gările Basarabiei se adunau zilnic pentru acel exod zeci de mii de oameni, hăituiţi şi aceştia de comisarii lui Stalin.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Genocidul comunist din Basarabia: foametea ordonata de Stalin”

 1. Cine regretă imperiul roşu ? | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 24th, 2014 at 20:39

  […] Voronin (cioara) si tinerii din Basarabia […]

 2. Să fim mămăligari până la capăt | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 13:58

  […] Voronin (cioara) si tinerii din Basarabia […]

 3. KGB-ul a continuat si dupa ’89 inlantuirea Romaniei in colhozul rusesc | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 18:50

  […] Voronin (cioara) si tinerii din Basarabia […]

 4. Putin a fost, este şi va fi un KGB-ist | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 18:53

  […] Voronin (cioara) si tinerii din Basarabia […]

 5. Între adevărul istoric şi accidentele istoriei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 16th, 2015 at 18:56

  […] Voronin (cioara) si tinerii din Basarabia […]

Adauga un comentariu