Windows 10 a fost lansat

vineri, iulie 31, 2015 16:25
Posted in category IT

Windows 1020 de ani cu Windows

Parcă mai ieri, alaltăieri era 1995 și apărea pe piață Windows 95, care avea să schimbe lumea. Înjurat și criticat de-a lungul timpului de către așii informaticii, unii dintre ei, sistemul de operare Windows ne-a însoțit 20 de ani cu bunele și cu relele sale. Se numește Windows 10 deoarece este a 10-a variantă de Windows, cea mai rușită, spun unii. Totul a început cu Windows 95, a continuat cu Windows 98, apoi Windows 2000, Windows Millennium, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 și recent lansatul în 190 de țări Windows 10.

Părțile bunei ale noului sistem de operare

Conform celor de la playtech.ro, Windows 10 este o versiune potrivită cu toate dispozitivele, reapare meniul Start şi, în acesta, funcțiile Live Tiles prin care se oferă actualizări constante pentru informațiile care contează cel mai mult. Microsoft susține că Windows 10 este cel mai sigur sistem de operare Windows de până acum, atât prin intermediul optimizărilor aduse Windows Defender şi SmartScreen care asigură protecție împotriva virușilor, malware şi phishing, cât şi prin inovații precum Windows Hello, un mijloc de autentificare rapid, sigur şi care nu solicită o parolă. Microsoft lansează, odata cu Windows 10, și un nou browser, Microsoft Edge, ce permite utilizatorilor să navigheze, să citească şi să marcheze informațiile rapid, precum şi să partajeze informații pe Internet. Acesta va înlocui Internet Explorer și se dorește un rival foarte bun pentru Chrome.

Și o mică problemă pentru Windows 10

Despre o problemă a sistemului de operare Windows 10 am aflat de pe blogul lui Dan (https://dan-blog.ro/windows-10-something-happened.html). Despre ce este vorba? Este vorba de o eroare ce face să apară mesajul „Something Happened”, mesaj ce nu spune absolut nimic despre eroare. Cum se depășește această eroare?
According to ‘monoWench’ the problem resides in your language settings and is easily fixed if you’re able to re-download a specific language set. Users should (apparently) go to “Control panel”, “Language and region”, then go to the region for the United States, click “Administrative” and change the language to English (United States).

Dacă este un sistem de operare reușit, Windows 10 ne va însoți în următorii ani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Windows 10 a fost lansat”

  1. Ce sistem de operare folosesc romanii | A șaptea dimensiune says:

    august 7th, 2015 at 15:14

    […] Windows 10 a fost lansat […]

  2. Cum revii de la Windows 10 la Windows 7 | A șaptea dimensiune says:

    august 27th, 2015 at 11:29

    […] Windows 10 a fost lansat […]

Adauga un comentariu