Pe SRI-ul criminalului Ilici Iliescu nu-l intreba nimeni de firmele cu care a capusat economia Romaniei si a participat direct la distrugerea ei

vineri, februarie 10, 2017 13:51
Posted in category Iliescu KGB

Ion IliescuAm scris până acum (era în august 1997), de ne doare mâna, că articolul 43 din Legea de organizare și funcționare a SRI, care stipulează că: “în raport cu nevoile proprii și cu respectarea strictă a prevederilor legale, sub controlul Parlamentului, în cadrul Serviciului Român de Informații, pot funcționa: o regie autonomă, societăți comerciale de producție etc., etc., este unic în legislația europeană de profil, cu excepția Noii legi de securitate a Federației Ruse, care dă drepturi identice FSB/KGB (art. 13, lit. m). Noi am spus-o și tot noi ne-am crezut pe cuvânt, și dincolo de cuvintele noastre nu s-a mai auzit decât scrâncetul ierbii, crescând tandru în tinda biroului de presă al SRI. Concurența pe care o face sectorul economic al SRI economiei private este, practic, un dezastru. Cu atât mai mult, cu cât firmele despre care vom scrie mai jos nu sunt supuse controlului parlamentar, deși ele aparțin într-un fel tot SRI, prin ofițeri activi sau în rezervă, care le controlează.

Cazuistica firmelor SRI este extrem de sofisticată și combină societăți la vedere, conduse de membri ai familiilor unor ofițeri activi sau în rezervă, sau societăți perfect acoperite, atât în țară cât și în străinătate. Primul caz relatat de presă este cel al societății S. C. Macons & Co S.A., autoarea unor ilegalități săvârșite în teritoriu și cuprinse într-un raport parlamentar despre starea corupției în România. Firma avea sediul în Calea 13 Septembrie, 192, sector 5 și era constituită din 7 acționari români și 2 cetățeni străini, cu obiect de activitate în comerț exterior și construcții civile și industriale. Conform actului adițional la contractul de societate, autentificat la Notariatul sectorului 2, sub nr. 3177/10.02.1993, partea străină s-a retras din societate. Din bilanțul întocmit la 31.12.1992, rezultă că din totalul veniturilor de 1,26 miliarde lei, 61,8% provin din activitatea comercială, și restul de 38,2%, din activitatea de construcții. Având în vedere faptul că S. C. Macons nu și-a reflectat în evidența contabilă obligațiile fiscale privind virarea impozitului pe profit (în România criminalului KGB-ist Ilici Iliescu fura pe rupte inclusiv SRI-ul – n.m.), precum și precizările din adresa nr. 116.993/21.01.1992, a Direcției generale a impozitelor directe din Ministerul Finanțelor, cazul a fost sesizat Direcției generale a finanțelor publice și controlului financiar de stat București, prin adresa nr. 317.474/16.04.1993, pentru atragerea la buget a impozitului pe profit. Conform prevederilor Legii 12/1991, societatea Macons nu mai putea opera, deoarece a rămas cu capital exclusiv românesc.

Lista acționarilor societății relevă faptul că activitățile firmei Macons au fost coordonate de generalul de brigadă Victor Marcu, prim-adjunct al directorului SRI, prin fiica sa, Marcu Anca Stelian, acționar principal. Ceilalți acționari sunt: Angelescu Mircea, în momentul înregistrării firmei, secretar cu probleme de tineret la filiala FSN (Frontul Salvării Nationale, strămoșul mafiei PSD-iste – n.m.) a sectorului 2 București, apoi, rând pe rând, secretar executiv adjunct și membru al Consiliului Național al FDSN (Frontul Democrat al Salvării Naționale, ramura KGB-istă desprinsă ulterior din FSN, care avea să-și schimbe denumirea în PDSR, iar apoi în PSD – n.m.); ministrul Tineretului și Sportului, între 19 noiembrie 1992 – 28 august 1993; secretar de stat la Departamentul Tineretului din cadrul aceluiași minister, în perioada 28 august 1993 – 1 martie 1994, după care va trece în diplomație, fiind mutat la post, la Ambasada României de la Roma; este fiul generalului în rezervă Vasile Angelescu, suspectat pentru legături punctuale cu KGB, prim-adjunct al directorului SIE, Mihai Caraman; Mîșu Ștefan, colonel de Securitate și, pentru o scurtă perioadă de timp, adjunct al șefului Secției SRI Prahova, col. Vasile Păltînea, de unde a fost trecut în rezervă în 1990. În acest moment (august 1996 – n.m.), conduce biroul societății Macons, din Belgia.

Acțiunile societății au fost cesionate între Angelescu Mircea, Marcu Anca Steliana, Cîrlău Răzvan Radu, Angela Bogdan și Mîșu Ștefan. Firma Macons a construit în condiții ilegale câte o locuință pentru fostul deputat PNL Cluj, Teodor Mircea Vaida, pentru Mircea Sandu și Cornel Dinu, pe atunci secretar de stat, șeful Departamentului Sport din Ministerul Tineretului și Sportului. Activitățile externe ale firmei Macons pun prestațiile SRI într-o lumină absolut inedită. La sucursala Macons din Belgia, condusă de colonelul Mîșu, s-au petrecut de-a lungul anilor fapte absolut stranii. Sediul firmei, din rue M. Depage 65, 1180 Bruxelles a fost un loc de întâlnire pentru: general Paul Șarpe, coordonator al războiului electronic din decembrie 1989 și reprezentant diplomatico-militar la sediul NATO, din 1993 și până în ianuarie 1996; trecut în rezervă în februarie 1997, Șarpe va fi înlocuit de generalul Rotaru; general-locotenent Stelian Pintelie, fost adjunct al ministrului Transporturilor și Telecomunicațiilor la revoluție și, între 2 ianuarie – 28 iunie 1990, ministrul Poștelor și Telecomunicațiilor. Din 1992 și până în august 1994, va fi atașat militar pe lângă Ambasada României de la Bruxelles. Trecut în rezervă la 15.10.1994, Pintelie se întoarce în țară, unde ocupă postul de consilier la firma Ericcson, una din protagonistele scandalului Sistemului de Transmisiuni al Armatei Române (STAR). Tot la Ericcson activează și generalul în rezervă Vasile Ionel, Andrei Chirică – fost ministru la Telecomunicațiilor – și generalul în rezervă Ionel Dumitrescu.

Mîșu Ștefan, co-patron al societății Macons și șeful biroului belgian al firmei, domiciliază în rue Place C Meunier 7, Bruxelles și plătește o chirie de 300.000 franci belgieni pe lună. Sursele noastre din Belgia susțin că plata chiriei este achitată de SRI. Locuința lui Mîșu este loc de întâlnire pentru: Gino Iorgulescu, Dan Vlad, prof. Nasta – cuscrul lui Sergiu Cunescu, Letiția Filiuță Lybaert, Luciana Păunescu, Dinu Ioniță și Vasile Palade, parohul Bisericii Ortodoxe Române din Bruxelles. Popa Palade este patronul fundației “Speranță & fiii”, prin care au fost expediate în țară câteva Mercedesuri, fără plata taxelor vamale, pentru politicienii din jurul lui Ion Iliescu.

În echipa de colaboratori permanenți ai colonelului Mîșu figurează: Dan Nicolae Vild, co-patron al firmele “Maxi-Tours” și “Antoine Prodimpex”, care are un magazin din rețeaua “Antoine” lângă Piața Amzei; Luciana Păunescu, co-patron al firmelor “Maxi-Tours” și “Debotec Prodimpex”; madame Galoș, șefă a agenției Tarom la Bruxelles, asociată în mai multe firme cu fiul generalului Bordea, fostul șef al Direcției Pașapoarte, iar în țară cu finii lui Marin Antonescu, fost ofițer DIE, acoperit ca secretar al Ambasadei RSR (Republica Socialistă România) la Bruxelles, iar, după revoluție, fost prefect de Dâmbovița; Stoica Constantin și Banu Gabriela, patroni ai mai multor firme de textile, asociați în țară cu Pascu, fost prefect de Vaslui; Letiția Filiuță Lybaert, șefă de cabinet a consulului onorific al României la Antwerpen, Jean-Marie Denis, în prezent amanta acestuia. Originară din Oradea și măritată cu fotbalistul Lybaert de la Brugge, Letiția rămâne în Belgia, unde se consacră negoțului cu diamante.

Lista colaboratorilor lui Mîșu continuă cu: Iordache Mihai, patron al restaurantului cu specific românesc “Comme chez nous”, din rue Haute, 14, Bruxelles, cumpărat cu 3 milioane franci belgieni. Aici obișnuiește să tragă colonelul KGB Popov, fost consul al Ambasadei URSS din București, inclusiv la revoluție, apoi ambasador al Republicii Moldova la Bruxelles și, până de curând, ministru de Externe al Moldovei; familia Nasta, implicată jn traficul de copii, imediat după revoluție; până în 1995 a vândut în Belgia 40 de copii din București și din județul Giurgiu.Oana și Nineta Tănăsoiu, fiicele lui Ion Tănăsoiu, fost șef de cabinet al lui Gogu Petrescu, colonel acoperit în DSS, care s-a ocupat de spațiul Benelux; surorile Tănăsescu și-au achiziționat o casă în localitatea Bornem, cu 2 milioane franci belgieni; au cerut azil politic în Belgia după revoluție, invocând faptul că sunt membre PNL; Oana este căsătorită cu Liviu Georgescu, fiul colonelului DIE Romeo Georgescu, iar Nineta este măritată cu fiul colonelului DIE Avram, fost ambasador în Mexic până la fuga lui Pacepa, după care a fost recuperat cu mare greutate, prin intermediul Direcției Generale de Informații (DGI), adică securitatea lui Fidel Castro; Paula Diaconescu Van der Linden, maior DIE, domiciliază în Breendonkstraat 120, în orașul Willebronk; fostă șefă de cabinet la Consulatul onorific din Antwerpen, este în prezent consiliera parohului Palade.

Repetăm, dacă mai este necesar, că întregul aparat al societătii Macons a fost coordonat de generalul Marcu, prim-adjunct al directorului SRI, până în 1995. Biroul belgian al firmei activează și astăzi (era august 1997 – n.m.), cu aceiași colaboratori, sub îndrumarea baghetei colonelului Mîșu. Macons a sponsorizat oficial campania prezidențială a lui Ion Iliescu, din 1996, cu 7 milioane lei. Restul de magoți circulă și acum, pe aceiași vectori ai vechii DIE, sau prin alte zeci de firme ale SRI, mai mult sau mai puțin acoperite.

Informații preluate din “Academia Cațavencu”, nr. 300/1997.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Pe SRI-ul criminalului Ilici Iliescu nu-l intreba nimeni de firmele cu care a capusat economia Romaniei si a participat direct la distrugerea ei”

  1. Regimul criminalului KGB-ist Ilici Iliescu: muma pentru securisti, ciuma pentru Romania | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 9th, 2019 at 19:01

    […] materialul Dare se seamă despre firmele mai mult sau mai puțin acoperite ale SRI, am încercat să vă creăm o imagine despre imperfecțiunile Legii de organizare și funcționare […]

  2. De ce nu era atacat SRI-ul atunci cand era plin ochi de fosile bolsevice? | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 18th, 2019 at 20:16

    […] Pe SRI-ul criminalului Ilici Iliescu nu-l intreba nimeni de firmele cu care a capusat economia Roman… […]

Adauga un comentariu