Scrisoarea tovarasei Elena Ceausescu catre doamna Carmen Iohannis (II)

vineri, octombrie 13, 2017 18:27

Coreea de NordAscultă, dragă, m-am gândit dacă să-ţi spui sau nu. Da’, cum am auzit că şi tu eşti intelectuală şi care va să zică poţi să păstrezi un secret, m-am hotărât să-ţi spui. Am în schimb o rugăminte: să nu te scapi la vreo discuţie cu al tău, cum mai făceam şi io prin tinereţe, după un chef cu tovarăşii, când Nicu mai obişnuia un păhărel de vin roşu şi avea chef de vorbă toată noaptea, că să ştii că dau de dracu. Dacă află Tovarăşu’ c-am ciripit cu secretarele astea, precis face spume la gură, îşi aminteşte iar de Pacepa, Stănculescu, de Iliescu şi de alţii care l-au dat în gât, s-enervează şi mă mută de la Ştiinţă la Învăţământ unde, crede-mă, nu-i specialitatea mea!

Uite despre ce-i vorba: tot citii prin ziare – a, uitai să-ţi spui că mai ajunge p-acilea prin Iad câte unu’ cu ziarele-n buzunar, sau cocoloşite în vârful pantofului – că conturile lei Ceauşescu-n sus, că conturile lui Ceauşescu-n jos. Io pot să-ţi zic acum cinstit, în faţă: o prostie mai mare nici că se putea. Ba mai mult, îţi afirm clar, corect şi ştiinţific că aici la noi, ca să mă exprim aşa, nici dracu’ nu ştie de ele.

Nici Nicu, nici Marin, nici Neagoe – ce mai – nici măcar Nicuşor, mânca-l-ar mama, habar n-are de nimica! Numai io, stând aşa-ntr-o zi şi răsucind dilema pe toate părţile ei încâlcite, deodată m-am luminat. Păi, nu de conturi era vorba, că săracu’ Tovarăşu’ n-a apucat să pună nimic deoparte, patriot cum era! Era vorba de deconturi. De deconturile lui Ceauşescu, dragă! Asta caută nenorociţii de ani de zile şi nu dă de ele! Da’ tin-te bine: bomba aia mare vine abia acuma … (Va urma)

Material preluat si adaptat din “Academia Caţavencu”, nr. 376/1999.

Citeste si articolele:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Adauga un comentariu