A şaptea dimensiune pe Facebook (CDLXXI)

sâmbătă, ianuarie 22, 2022 17:03

Comunisti criminali5 mai 2020

Comuniştii au aplicat dictonul : ”Ori te spânzuri, ori te-neci, ori la colectiv te treci”. Istoricul Ion Bălan apreciază că, în perioada 1945–1964, au fost întemniţaţi 35.472 ţărani în toată ţara. Suferinţele îndurate de ţărani în timpul colectivizării sunt prezentate pe larg de Cicerone Ioniţoiu în lucrarea „Reprimarea răscoalelor ţărăneşti“.

Comentariu găsit pe Facebook: “Combustibilul era rationalizat. Strangeai combustibil 1 an ca sa poti merge intr-un concediu. Erau 20 de litri pe luna ratie. Atat aveai dreptul. Si pentru asta stateai la coada zile si nopti. Plecai sa-ti faci nevoile… pierdeai randul si altii ti-o luau inainte.

Despre ce case cu „sume modice” vorbesti? Un apartament era 120.000 de lei. Un salariu mare era 3000 de lei. Abia strangeai bani ptr casa. O masina era 70.000 de lei. Un video era intre 40.000 si 70.000, iar o caseta video 1.200 lei. Pentru toate strangeai din cur. Cand luai casa, primii 5 ani nu-ti permiteai decat iaurt cu paine.
Industria era toata o epava. Luai masina noua de la Pitești si era posibil sa nu ajungi cu ea acasa. Noua ne-a picat bordul in brate dupa primii 20 de kilometri. Uitaseră sa-l prinda in suruburi. Orice obiect produs la noi era deficitar si de proasta calitate.

Agricultura se facea cu noi, restul. Militarii mergeau la greu toamna la cules. Noi mergeam la depanusat porumbul, la udat cu cules mazare, la sortat cartofi, etc.

Ce tot vorbesti omule? Nimic nu mergea cum trebuie. Ne bucuram la bomboanele cubaneze, la tigarile bulgaresti si la ciorapi adusi „de afara”. Ciorapii Adesgo azi ii puneai prima data si a doua zi aveau firele duse ptr ca erau făcuți cu material de foarte proasta calitate.

Mai stateam si in frig, gateam noaptea ca nu aveam gaze decat dupa ora 2 noaptea, ne spalam doar sambata cu apa călâie si cu un jet cat degetul de subțire, seara se oprea lumina ptr economie, ne atârnam vai de noi de cate o bara a itb-ului si mergeam claie peste gramada pe scari ca nu cumva sa intarziem la serviciu nici 5 minute, munceam si sambata iar duminica ieseam la munca patriotica, stateam la cozi de innebuneam sa ducem cate ceva acasă, jinduiam la o pereche de blugi ca nu aveam si ne bucuram cand gaseam sapun Mona Lisa si parfum Lied, nu te lipeai de un medicament mai bun (Esentiale Forte se cumpara doar de la cei ce veneau din afara iar Vitaiodurol se vindea doar cu aprobare de la ministerul sanatatii, tratamente care acum constat ca, de fapt, nu sunt decat niste suplimente alimentare ieftine), n-aveam hartie higienica decat daca ne bateam ptr ea, vata ptr ciclu nu exista si foloseam carpe de aveam rani intre picioare, etc. Sa mai insir?

Nu cred ca e cazul. Asta era viata pe vremea criminalului ala de ucenic de cizmar si a curvei lui din Gara de Nord. Nu mai dezinforma si nu-l mai ridica in slavi. Un criminal care a impuscat oameni ca sa-i colectivizeze si care se mandrea cu „realizarea” lui.

Un nenorocit care ne numea „viermi” cand trecea cu masina si ne vedea la cozile de paine (care sa nu uitam ca era rationalizata si o luai cu buletinul in ultimii ani). Un ordinar care ne-a obligat sa facem copii prin lege si care a dat dispoziție sa lase sa moara femeile care faceau avort.

Mai usor cu dezinformarea ca eu si altii ca mine inca mai traiesc si pot spune cum era. Inteleg ca, voi comunistii, nu va potoliti. Dar eu cred ca ar trebui sa stati in banca voastra si sa ziceti merçi ca n-ati fost linsati la revolutie asa cum ati fi meritat. Ati scapat toti pentru ca a abrogat comunistul ala de Iliescu pedeapsa cu moartea. Ii era frica ca-i vine randul. Blestemati sa fie in veci pentru tot raul facut acestei tari si pentru anii din viata care ni i-au mancat.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu